26 / 04 / 2024

toki yöresel mimari evleri

toki yöresel mimari evleri

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "2023 yılı bir milyon konut hedefimizin, ikinci 500 bin konutluk hedefinde cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne kadar yapacağımız konutların tamamı yöresel mimariye uygun olarak gerçekleştirilecek" dedi....

Erdoğan Bayraktar: Yöresel mimari ön plana çıktı!

Erdoğan Bayraktar: "Yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının, yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek, örnek mimari yapı projelerinin üretilmesini hedefliyoruz" açıklamasını yaptı...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOKİ Sarıçam Sosyal Konutları: Adana'nın ödüllü projesi!

TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konut projesi yatay yapılaşma, yöresel mimari ve mahalle fikrini günümüz çizgisiyle buluşturan yeni bir anlayış yansıtıyor.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

toki yöresel mimari evleri Haberi

toki yöresel mimari evleri


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "2023 yılı bir milyon konut hedefimizin, ikinci 500 bin konutluk hedefinde cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne kadar yapacağımız konutların tamamı yöresel mimariye uygun olarak gerçekleştirilecek" dedi.


Çalışmaları yerinde incelemek üzere Niğde'ye gelen Karabel, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin yaklaşık 11 yılda 610 bin konuta ulaştığını, Türkiye'nin dört bir tarafında özel sektörün gitmediği alanlarda  81 il, 900 ilçe, belde ve köylerinde konut yaptıklarını belirtti. Karabel, aynı zamanda fiyat dengelenmesini sağlayacak politika izlediklerini söyledi. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci 500 bin konut hedefinin yaklaşık 50 bin konutluk kısmını tamamladıklarını belirten Karabel, şunları kaydetti:


"Yeşil alanları, oyun okulu, ticaret merkezleri, oyun bahçeleri, rekreasyon alanları, sağlam kullanılabilir her türlü sosyal tesisi bulunan şehir adacıkları oluşturduk. 2012...