25 / 04 / 2024

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantı sonrasında bölgede yanan konutların yerine inşa edilecek konutlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;

Vatandaşların taleplerini dinlediklerini belirten Kurum, şunları söyledi: 

"Konutlarımızı kendi yerlerine yapacağız. Yöresel mimariye uygun şekilde, altında ahırıyla, deposuyla, üstünde 3+1 konutu varsa 3+1, 2+1 varsa 2+1 olacak şekilde konutlarımızın inşasını yapacağız. Bu konutlarımız hiçbir şekilde özel çevre koruma bölgelerine, doğal sit alanlarına veya orman alanlarına yapılmayacak, bunun altını çizerek ifade etmek istiyorum. Köylümüzün daha önce yaşadığı yer nere ise o yere yapacağız veya hazine mülkiyetinde yerleşime uygun alanlar nerelerse oralara yapacağız. Dolayısıyla herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız. Yine aynı yerine yapacağız."

 Manavgat ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Konutların  TOKİ  aracılığıyla yapılacağını ahırların ihalelerini kısa zamanda yapmak istediklerini, ahırları 3 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kurum, şunları söyledi: 

"Konutlarla ilgili bir ay içerisinde ihalelerimizi yapıp en geç önümüzdeki yaza kadar vatandaşlarımıza 1037 konutumuzu hızlı şekilde, daha önce Giresun'da, Malatya'da, Elazığ'da, İzmir'de, Rize'de, Trabzon'da ne yaptıysak aynı anlayışla, aynı hızla Antalya'mızda da Marmaris'imizde de çalışacağız, vatandaşlarımızın yarasını sarmış olacağız. Biz her mahalleye gidiyoruz, vatandaşımızla görüşüyoruz."

Yangın nedeniyle Manavgat'ta 768 konut hasar gördü!


Geri Dön