20 / 04 / 2024

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.



Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy için hazırlanan "Giresun-Çanakçı-Kuşköy Köyüne Özgü Islık Dilinin Tanıtılması, Yaşatılması ve Bölge Turizmine Kazandırılması" projesi  Institute Of Urban Studies (Kent Araştırmaları Enstitüsü) tarafından ödüle layık görüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çanakçı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan proje, mimari koruma kategorisinde Uluslararası İdealkent Ödülü'ne layık görüldü. 

Çanakçı Kaymakam vekili iken projeyi hazırlayan Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamasında Uluslararası İdeal Kentler Ödül Programı'nda ödülü teslim aldıklarını ifade etti.

Projenin tamamına Kalkınma Bakanlığı tarafından yaklaşık 3 milyon liralık ödenek tahsis edildiğini söyleyen Ermiş, "Çünkü yöre mimarisine uygun restorasyon ve cephe iyileştirmesi yapılacaktır. Kuş dilini bu vesileyle yaşatmış olacağız ve ekonomik bir payda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Karadeniz bölgemiz deniziyle doğal güzelliğiyle yeşiliyle tanıtılmaya ihtiyacı olan bir bölgedir. Bizim de Giresun'un güzelliklerini tanıtmak amacıyla yapacağımız bu proje, ayrı bir turizm destinasyonunun oluşmasına vesile olacaktır" diye konuştu.

Türkiye için gerçekten yaşatılması gereken bir kültürel miras olduğunu ifade eden Ermiş, "Ödülümüzü ICLG-MEVA Genel Sekreteri Mehmet Duman'dan aldık. Gaziantep, Malatya, Konya, Balıkesir, Antalya, Kayseri büyükşehir belediyeleri ve Korkuteli, Aziziye, Keçiören, Esenler ilçe belediyeleri ile beraber ödül almanın mutluluğunu yaşadık." açıklamasında bulundu.


Geri Dön