29 / 03 / 2024

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markaları arasında yer alan Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasında birinci oldu.



Bahçeli ev konusunda öncü isimlerden biri olan Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., Yapı Kredi iş birliği ile Çekmeköy - Ömerli’de, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan finans modeli ile hayata geçirdiği  yeni projesi Dekar Kıyıbahçe, ABD’den ödülle dönüyor.

Texas Tech Üniversitesi-Texas A&M Commerce Üniversitesi konsorsiyumunda, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects-AIA Dallas) ve ABD Yeşil Binalar Derneği (U.S. Green Building Council-USGBC),  Ankara  Üniversitesi-Gazi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “IV. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu ” kapsamında ilk kez “ISBS 2019 Sürdürülebilirlik Ödülü - En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması” yapıldı.

Yarışmaya toplam 37 adet proje aday olarak katılırken; jüri, yarışmaya katılan her kategoriyi kendi içinde değerlendirmiş; projeleri kent vizyonlarındaki yeri, küresel ölçekte gerçekleştirilen diğer projelerle kıyaslama, sürdürülebilirlik, etkin ve verimli çalışma, çevresel hassasiyet, uygulanabilirlik, tasarım, şehre ve topluma katacağı değerler, uygulama biçimleri, ortaklık/paydaşlık yapısı ve yeni getirilen yaklaşımlar açısından da inceledi. 

Yapılan değerlendirme sonucunda Dekar Kıyıbahçe Projesi projesi, Sürdürülebilir Gayrimenkul Geliştirme Kategorisinde birinci seçildi. Yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla geliştirilen Dekar Kıyıbahçe, yatay mimarinin tercih edilmesi,  çevre/doğa/bina ilişkisinin korunması, yeşil bina sertifikası kapsamında standartların sağlanması ve getirdiği yeni finans modeli ile ödül aldı.

Hayalleri gerçeğe dönüştürüyor

Dekar Yapı, Dekar Kıyıbahçe projesi ile İstanbul Çekmeköy Ömerli’de 84 ayrı blokta toplam 244 adet bahçeli dubleks konut ile yine ayrıcalıklar sunuyor. 

Dekar Kıyıbahçe’de evler, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon seçenekleriyle brüt 141 metrekare ve 200 metrekare arasında değişiyor.  Tüm evlerin 40 metrekare ile 200 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Dekar Kıyıbahçe projesinin ilk etap teslimleri Nisan 2020’de, projenin tamamının ise Mart 2021’de teslim edilmesi planlanıyor.

Doğanın İçinde Sosyal Yaşam

Dekar Kıyıbahçe projesinden konut sahibi olanlar bahçeli bir hayatın yanı sıra birbirinden farklı imkanlar sunan sosyal hayatla da buluşacak. Projenin içinde yarı olimpik açık yüzme havuzu, 3 adet çocuk parkı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, spor merkezi, sauna, kafe alanı ve bir market yer alacak.

Tel: +90 (216) 504 15 10
Web: http://dekarkiyibahce.com/
 


Geri Dön