19 / 04 / 2024

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile satışa çıktı!

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile satışa çıktı!

Emlak sektöründe projelerin yarım kalmasını önlemek için Yapı Kredi yeni bir model oluşturdu. Ödeme Korumalı Finans Modeli ilk kez Dekar Kıyıbahçe Çekmeköy'de denenecek.



Gayrimenkul sektöründe projelerin yarım kalmasını engellemek adına inşaatın tamamlanması için elde edilen gelirleri bankanın koruyacağı yeni bir finansman modeli oluşturuldu. Dekar Yapı, Yapı Kredi'yle ortak çalışarak, Türkiye’de ilk defa Ödeme Korumalı Finans Modeli'ni hayata geçirdi. Bu model ilk kez Çekmeköy Ömerli’de yer alan Dekar Kıyıbahçe projesinde uygulanacak.

Her ay ekspertiz

Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre, Dekar Yapı Başkanı Salih Kuzu, finansman modelini, 'Banka önce projeye ilişkin fizibilite yaparak, onay verecek. Ardından şirkete proje kredisi tahsis edecek ve alıcılara da konut kredisi verecek. Müşterilerden alınan peşinat, konut kredisi veya peşin ödemelerin tamamı banka tarafından bloke edilecek. Banka, her ay projeye ekspertiz yapacak. İnşaatın ilerlemesine göre gelirleri serbest bırakacak. Gelir yetersiz kalırsa, proje kredisinden finansman sağlanacak' diyerek açıkladı.

Güvence altına alınacak

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen ise bu model ile projenin sağlıklı bir biçimde tamamlanmasının güvence altında olacağını dile getirerek, 'Tüketiciye sunulan daha güvenilir finansman modellerinin sektörü de hareketlendireceğini düşünüyoruz' dedi. Ülgen, bu finansman modelinin sektörde bugüne kadarki uygulamaları değiştireceğini belirtti.

Durgunluk geçecek

Salih Kuzu, uzun zamandır bu model üzerinde çalıştıklarını bildirerek, 'Tüketici, son dönemde konut alımından uzak duruyor ya da sektördeki firmaların durumundan endişe ederek alımını erteliyor. Bu model ile müşterilerin ev alırken yaptığı tüm ödemeler garanti altına alınıyor' şeklinde konuştu. Sektördeki durgunluğa vurgu yapan Kuzu, bu dönemin geçici olduğunu, satışların iyi olacağını düşündüklerini söyledi ve bu nedenle yeni bir projeyi satışa çıkardıklarını açıkladı.


Geri Dön