20 / 04 / 2024

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında, konut yapmak isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Anadolu Ajansı muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2015'te başlattığı "Yöresel Mimariye Uygun Konut" projesi çerçevesinde pilot olarak seçtiği il, ilçe ve köylerde bugüne kadar konut, pazar alanı, sosyal donatı, köy konağı ve park olmak üzere 1048 yapı hayata geçirdi.

Konutların dış cephesi geleneksel, iç fonksiyonları bugünün ve yörenin yaşam koşullarına uygun olarak dizayn edildi. Yöresel malzemeler kullanılarak inşa edilen konutlar imar, yangın ve deprem mevzuatlarına uygun şekilde projelendirildi.

Vatandaşların da taleplerini dikkate alarak yöresel mimariye özgü örnek konutları hayata geçiren Bakanlık, Kütahya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Erzincan ve Konya'da yer alan konutları tamamladı.

Tüm illerin Yöresel Mimariye Uygun Konut Projeleri tamamlanacak


Bu sene, vatandaşların ücretsiz faydalanması için 59 şehrin Yöresel Mimariye Uygun Konut Projelerini hazırlayan Bakanlık, 2023 yılına kadar tüm illerin projelerini tamamlayacak.

Yöresel mimariye uygun konut yapmak isteyen vatandaşlar, il müdürlüklerine başvurarak projesini ücretsiz olarak alabilecek.

Yöresel mimariye uygun konut projeleri yaparken, köylerdeki altyapıları detaylı inceleyen Bakanlık, ihtiyaç duyulan yerlerde arıtma tesisleri, güneş kollektörleri kuracak, konutların sıcak su ihtiyacı için enerji verimliliği sağlanacak.


Geri Dön