28 / 03 / 2024

Yöresel mimari projeleri

Yöresel mimari projeleri

Çevre Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek “ Yöresel Mimari Projesini ” hayat geçirmeye başladı.

Mehpare Evrenol: Yöresel mimari için nitelikli bir dönüşüm gerekiyor!

Mimar Mehpare Evrenol ' Yöresel mimari bulunulan coğrafyanın iklim şartları, topografik yapısı, içinde yaşayan toplumun gelenek ve kültürel yapısıyla, sosyal yaşantısı ile şekillenir ' dedi...

Erdoğan Bayraktar: Yöresel mimari ön plana çıktı!

Erdoğan Bayraktar: "Yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının, yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek, örnek mimari yapı projelerinin üretilmesini hedefliyoruz" açıklamasını yaptı...

Yöresel mimariye 10 bin lira teşvik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırıp yöresel tarzda yeniden yaptıranlara 10 bin lira teşvik vermeye hazırlanıyor. Başlatılan proje, şehir merkezlerinde de uygulanacak...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bolu Yedigöller'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan ve yöresel ürün satışı yapan 3 yapı ruhsatsız olması nedeniyle yıkıldı. 

Kayseri Büyükşehir projeleri tek tek ele alındı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin projeleriyle ilgili çok önemli bir toplantı yaptı. 

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

DAP Yapı Nişantaşı ve Çekmeköy projeleri çok yakında başlayacak!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeni projeleri Nişantaşı ve Çekmeköy'ün çok yakında başlayacağını açıkladı...

Kayseri Büyükşehir projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kocasinan Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısı’nda kentteki projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Gökhan Yüksel: İstanbul'un Anadolu Yakası Kartal'la nefes alacak!

CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, Kartal ile ilgili sorunları ve projelerini açıkladı.İşte Gökhan Yüksel'ın projeleri...

Yöresel mimari projeleri Haberi

Yöresel mimari projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek “Yöresel Mimari Projesini” hayat geçirmeye başladı.


Yöresel Mimari projesi kapsamında bakanlık Karabük (15 tip), Rize (15 tip), Amasya (15 tip), Trabzon (12 tip) ve Edirne (12 tip), Balıkesir (12 tip), Bursa (12 tip)  illeri ve çevresinde yöresel mimari özelliklerini yansıtan konut projelerini tamamladı.


Bakanlık yöresel mimariye uygun projelerinden en sonuncusunu Şanlıurfa da hayata geçirecek. Bakanlık bu kapsamda Şanlıurfa ve çevresinde yöresel mimari özelliklere uygun 12 tip konut projesi hazırladı. 


Büyük aile yapısı dikkate alınarak inşa edilecek konutlarda; avlular geniş olacak. Oda ve eyvan sayıları arttırılacak.


-Üç tarafı kapalı, sofaya açılan üstü kapalı mekânlar


Şanlıurfa da kaynağı geleneksel Ortadoğu mimarisine dayanan eyvanlar tercih edilecek.


Çoğunlukla zemin katta...