23 / 04 / 2024

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?



Deprem uzmanlarının olası bir Marmara depremi için hazırlıkların yapılmasına ilişkin defaatle uyarılar yaptığı günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hangi projeleri sürdürüyor? ‘Performans Esaslı Yatırım ve Hizmet Programı 2022 yılına göre, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na 981 milyon 183 bin TL ayrıldığı belirlendi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası'nın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 5.5 ve üzeri şiddette deprem üretme potansiyeline sahip yaklaşık 500 diri fay yer alıyor. Türkiye’nin ikinci büyük depremi olan 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden bu güne, uzmanlar meydana gelebilecek böylesi bir doğal afette, ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’a vereceği büyük zararlar konusunda uyarılar yapıyor. 

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 1999 Gölcük depreminin yıl dönümünde “İstanbul depremi bize pahalıya patlayacak, üzülerek söylüyorum. İstanbul'daki yapı stoğunun depreme karşı güvenli değil" diye konuşmuştu. Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından olası bir İstanbul depremine karşı hangi projeler sürdürülüyor?


Geri Dön