28 / 03 / 2024

TOKİ'nin 65 bin konut hedefinin üçte biri tamam!

TOKİ'nin 65 bin konut hedefinin üçte biri tamam!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Turan, hedefi olan 65 bin konut hedefinin 22 bine yakınının tamamlandığını söyledi.



Güneydoğu’ya 19 bin yeni konut 2017 sonu üretim hedefimiz olan 65 bin konutun üçte birini diğer bir ifadeyle 22 bine yakın konutu, yılın ilk dört ayında üretim aşamasına getirmiş olmanın memnuniyeti içindeyiz. 


Ülkemizin hemen her ilinde yer alan şantiyelerimiz ile gerek proje ve planlama gerekse idari kısımda çalışmalarımız yüksek bir tempoda devam ediyor. İdare olarak 2017 yılı planlamamızı, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızdan, emeklilerimizden, işçilerimizden ve daha pek çok farklı katmandan gelen talepleri titizlikle değerlendirerek yaptık. Bunun neticesinde Güneydoğu Anadolu’da, özellikle terörden zarar gören ve mağdur olan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için bölgeye dönük büyük bir konut hamlesi başlattık. 



Bölgede bugüne kadar toplamda 75 bin konut inşa eden İdaremiz, 2017’nin ilk dört ayında Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari ve ilçelerinde yaklaşık 19 bin yeni konutun inşasını başlattı. Güneydoğu’ya bir yandan 3 yıl içinde 60 bin yeni konut hedefiyle çalışırken, diğer yandan da bölgenin yerel değerlerine sahip çıkarak yaşam kültürünü koruma hassasiyeti ile bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 



150 bin metrekarelik alanda 1.Etap’ını tamamladığımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilen Diyarbakır Sur İçkale Vadisi Çevre Düzenleme Projesi bölgede bu hassasiyetimizi yansıtan örnek bir projedir. 



Diğer yandan tüm yurt sathında milletimizin ihtiyacı olan hastane, okul, ticaret merkezi, ibadethane, kamu binaları, spor tesisleri, stadyumlar gibi sosyal donatılar, konut projelerimizle eş zamanlı inşa edilirken, tarihi varlıklarımızın geleceğe taşınmasına dönük restorasyon alanında toplamda 726 taşınmaz kültür varlığına verdiğimiz desteğe bu yıl yenileri ekleniyor. Bu büyük hizmet alanı içinde TOKİ, yenilediği şehirler ve kurduğu yeni yerleşimlerle, Türkiye’nin yarınlarını inşa etmeye devam edecek.



Mehmet Ergün TURAN

TOKİ Haber 

Geri Dön