29 / 03 / 2024

TOKİ'nin emekli evlerine yoğun ilgi!

TOKİ'nin emekli evlerine yoğun ilgi!

TOKİ'nin emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdığı 4 ildeki konutlara ilgi büyük oldu. Emekliler; hızla diğer illerde de ucuz konut imkanı sağlanmasını bekliyor.



Kirada oturan emeklilerin gözü kulağı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ)... Emeklileri 250 liradan başlayan taksit ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi yapmak için kolları sıvayan TOKİ, artık satışa sunduğu projelerde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor, ayrıca talep örgütlenmesi yoluyla yapılan başvuruları da kabul ediyor. TOKİ, şu ana kadar 4 ildeki projelerde emeklilere kontenjan ayırdı, diğer illerde de bu yolla satış yapacağını duyurdu. TOKİ'nin emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdığı Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'teki konutlara ilginin büyük olduğu, kontenjanın üzerinde talep olduğu belirtiliyor. Emekliler, başta İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere diğer illerde de bir an önce bu imkanın sağlanmasını bekliyor. TAKVİM'i arayan emekliler, "Hızlı bir şekilde her ilde emekliye satış yapılmasını istiyoruz" diyor. 


DERNEK ÜYELİĞİ ŞARTI YOK 

TOKİ'nin satışa sunduğu projelere başvurmak için herhangi bir emekli derneğine üye olma şartı aranmıyor. Sadece 'emekli kimlik kartı, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan maaş dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi' belgelerinden herhangi biri ile TOKİ'ye başvurmak yeterli.


Takvim


Geri Dön