18 / 04 / 2024

TOKİ'nin hedefi 1 milyon konut!

 TOKİ'nin hedefi 1 milyon konut!

Bugüne kadar 557 bin 850 konut inşa eden TOKİ'nin hedefi 500 bin konut daha yapmak. TOKİ Başkanı Karabel, "Bir milyon konuta ulaşana kadar hız kesmeyeceğiz" dedi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ'nin bir milyon konut inşa edene kadar hız kesmeyeceğini söyledi. 557 bin 850 konut rakamına ulaştıklarını ifade eden Başkan Karabel, "Bu performansımızı 2023 yılı sonuna kadar yeni 500 bin konutluk proje hedefiyle sürdüreceğiz" dedi. "Ana gündemimiz halkımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesidir" diyen  TOKİ  Başkanı Karabel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konut sorununda, konuyu sadece barınma olarak algılamamak gerek. Sorun insanlarımız için temel sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, daha iyi yaşam çevrelerinin oluşturulması olarak değerlendirilmelidir." 


UYGULAMALAR HIZLANACAK 

Ahmet Haluk Karabel, TOKİ'nin, 2003 yılı başından itibaren hükümet programları doğrultusunda, yeni konut projeleri uygulamalarını ülkenin tamamında hızlandırdığını belirtti. Eylül 2012 itibarıyla 81 ilin tamamında ve 800 ilçede toplam 2 bin 451 şantiyede 557 bin 850 konut üretimine ulaşıldığını açıkladı. Karabel, "Bu 100 bin nüfuslu 22 şehir demektir" diye konuştu. TOKİ Başkanı, Dünya Habitat Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "TOKİ kentlerimizin, daha güvenli ve yaşanabilir hale getirilmesi yönünde uyguladığı proje modelleriyle konut piyasasındaki nitelikli konut stokunun artmasına katkı vermeye devam edecek" dedi. 

Sabah


Geri Dön