19 / 04 / 2024

TOKİ'nin indirim kampanyası 21 Kasım'da başlıyor!

TOKİ'nin indirim kampanyası 21 Kasım'da başlıyor!

TOKİ'nin beklenen indirim kampanyası 21 Kasım'da başlıyor. Kampanya ile idareye olan borçlarını hemen ödeyene yüzde 20, 3 taksitte ödeyene ise yüzde 17 indirim uygulanacak



Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde dayanıklılığı ispatlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şimdi de yüzlerce kişinin beklediği kampanyaya hazırlanıyor. TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri sahiplerinin beklediği 2011 yılının son indirim kampanyasını 21 Kasım'da başlatacak. İdareye olan borçlarını hemen ödeyenlere yüzde 20, 3 taksitte ödeyenlere ise yüzde 17 indirim uygulanacak. Kampanyadan yaklaşık 8 milyar 98 milyon lira tutarında borç bakiyesi bulunan 169 bin 749 konut ve 2 bin 56 işyeri alıcısı yararlanabilecek.

19 ARALIK'TA BİTECEK


Geçen yılın sonuna kadar yapılan konut ve işyeri satışlarını kapsayacak kampanya, 19 Aralık'ta bitecek. İdare konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağladı. Kampanya kapsamında söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek. Bankalar aracılığıyla yürütülecek kampanyadan, satışları 2010'un sonuna kadar gerçekleştirilen, geri ödemesi de yine aynı yıl başlamış ve halen devam eden konut ile işyeri sahipleri yararlanabilecek. Vadesi 12 aydan az kalan projeler ise kampanyadan yararlanamayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor. Yılda iki kez erken ödemede indirim kampanyası düzenleyen  TOKİ  alıcıların talebini karşılıyor.

YILDA 320 MİLYON LİRA GELİR SAĞLANABİLİR

TOKİ'nin her yıl iki kez düzenlediği kampanyaların ilki geçtiğimiz nisanmayıs döneminde olmuştu. O dönemde uygulanan erken ödeme indiriminden yararlanmak için 9 bin 500 kişi başvuruda bulunmuştu. Borcunu peşin olarak kapatan vatandaşlar yüzde 20, 3 taksitte kapatanlar yüzde 17 indirimden yararlanmıştı. İdarenin bu kampanyadan elde ettiği gelir ise 320 milyon lirayı bulmuştu. İdare, 10-15 yılda tahsil edeceği alacakları kısa sürede kasasına koyup nakit ihtiyacını karşılıyor.

Sabah


Geri Dön