29 / 03 / 2024

TOKİ'nin indirim kampanyasından 17 bin 706 kişi yararlandı!

TOKİ'nin indirim kampanyasından 17 bin 706 kişi yararlandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut ve iş yeri alıcılarına özel olarak sağladığı yüzde 20 indirim kampanyasından 17 bin 706 kişi yararlandı. TOKİ kentsel dönüşüm projeleriyle nitelikli konutlar yapmaya devam ediyor. 



TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konsepti ile az katlı planda tasarlanan yani yaşam merkezinde kura ile satışa çıkarılan 1.892 konut için 39 bin 179 başvuru yapıldı.

TOKİ’nin, orta gelir grubundaki vatandaşlar için projelendirdiği Kayaşehirdeki yeni yaşam alanında konutlar, minimum maliyetle bütçelendirildi. 145 bin TL ile 477 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan konutlar, bu ay noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile sahiplerini budu.


TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre kentsel dönüşüm projeleriyle kaliteli yapılar ve nitelikli çevreler oluşturan TOKİ, şehrin planlı kentleşen bölgesi Kayaşehir’de, farklı gelir gruplarının bir arada bulunduğu yeni bir konut projesini hayata geçirdi.  TOKİ  Başkanı Turan, İdarenin 2014 yılında yenilediği üretim çizgisini yansıtan konutların yoğun ilgili gördüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın bu talebi konut sektörünün daha da büyüyeceğinin göstergesidir” dedi. Sektörün teknik ve nitelik olarak hızla büyüdüğüne işaret eden Turan, “Geçtiğimiz yıl 1 milyon 341 bin konut satışı yapılmış ve bir rekor kırılmıştı. Bu yılın ilk yedi ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek rakamdadır” şeklinde konuştu. 1+1 dairelere 2 bin 942,2+1 dairelere 24 bin 288 ve 3+1 dairelere 11 bin 949 başvurunun yapıldığı bilgisini paylaşan TOKİ Başkam, 432 şehit yakını ve bin 377 engelli vatandaşın da konut sahibi olabilmek için müracaatlarını tamamladığını belirtti.


AZ KATLI YAPILAŞMA VE MAHALLE KONSEPTİ


1.892 konutluk yeni yerleşimde zemin +5 katlı planda geleneksel mahalle kültüründen esinlenerek inşa edilen yapılar, doğal taş ve ahşap kullanılan çevre düzenlemesiyle de dikkat çekiyor. İnsanı merkeze alan bir anlayışla projelendirilen yerleşimin bölgeye de değer katacağını söyleyen Turan, “İçinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan ve meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti uyguladık. Bunu yaparken, çocuklardan yaşlılara tüm yaş gruplarının sosyal ihtiyaçlarını da gözeten bir planlama yaptık” dedi. Sokak ve yerleşim düzeni, sosyalleşmeyi sağlayacak şekilde planlanan yaşam merkezinde, bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına dönük; cami, okul, kreş, sağlık ocağı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanları bulunuyor. Engelli vatandaşlar için özel düzenlemelerin olduğu sosyal yaşam merkezinde büyük meydanlar da yer alıyor. 


AÇIK ARTIRMA İLE YENİ BİR SATIŞ KAMPANYASI


TOKl'nin, İstanbul Kayaşehir'de açık artırma yöntemini uyguladığı 108 tripleks konut 658 bin TL’den, 10 iş yeri ise 321 bin TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 25 peşin 120 ay vade ödeme planıyla satışa sunuldu. Satışa sunulan konut ve iş yerleri, İstanbul'un en büyük parkı olarak İnşasına başlanan Kayapark manzarasına sahip. Tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçların düşünüldüğü ve yine mahalle konseptinde gerçekleştirilen projede, tek katlı dükkânlar, bisiklet yollan, spor alanları, meydanlar, küfeler, restoranlar ve cami bulunuyor.

12 Ekim saat 13.30’da TOKİ İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek açık artırma için, www.emlakyonetim.com.tr adresinden canlı yayınla da teklif alınabilecek. Detaylı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.emlakyonetim.com.tr internet adresleri ile 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.


KAMPANYAYLA 950 MİLYON TL BORÇ KAPATILDI


TOKİ tarafından konut ve iş yeri alıcılarına özel olarak başlatılan yüzde 20 İndirim Kampanyasından 17 bin 706 kişi yararlandı.

TOKİ’nin, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl düzenlediği Yüzde 20 İndirim Kampanyası sona erdi, Geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen kampanyadan, 17 bin 706 konut ve iş yeri alıcısı yararlanırken, kampanyayla 950.767.490 TL borç bakiyesi kapatıldı.

21 Ağustos - 29 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyadan, satışları 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2015 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri sahipleri yararlandı. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerin dahil edilmediği indirim uygulamasından faydalanacak konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması şartı arandı.


BORCUN YÜZDE 28,93'ÜNE BANKA KREDİSİ


Kampanyaya katılmak isteyenlerin talep ve önerilerini dikkate alan TOKİ, indirimden faydalanacaklara, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ni imzalamış oldukları bankalardan konut kredisi kullanabilme imkânı da sağladı.

İdare ile protokol imzalayan ve satışlara aracılık eden kamu bankaları (Halk Bankası, Ziraat Bankası), yaklaşık 275 milyon TL tutarında konut ve iş yeri kredisi kullandırdı. İndirim kampanyası kapsamında 950.767.490 TL’lik borç kapatma işlemlerinin yüzde 28,93 u, banka kredisi kullanılarak gerçekleştirildi.


Geri Dön