19 / 04 / 2024

TOKİ'nin İstanbul projeleri devam ediyor!

TOKİ'nin İstanbul projeleri devam ediyor!

TOKİ'nin İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm proje alanlarını inceleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kayaşehir, Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Beyoğlu Sütlüce’deki yerleşim projelerinin inşa çalışmalarını değerlendirdi...



Kayaşehir’de mahalle konseptinde hayata geçirilen 2 bin 960 konutluk projenin altı etaptan oluştuğunu söyleyen Bulut, çalışmalar tamamlandığında bölgenin sosyal donatılar ve küçük esnafın yer aldığı ticari birimlerle yeni bir yaşam alanına kavuşacağını söyledi. Başkan Bulut, 2 bin 512 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, kalan 448 konutun yapımının sürdüğünü aktardı. TOKİ'nin Gaziosmanpaşa'da yürüttüğü 796 konutluk kentsel dönüşüm projesi ile Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde 398 konutluk dönüşüm ve gelişim projesini de inceleyen Ömer Bulut, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki dönüşüm uygulamalarıyla vatandaşların güvenli ve konforlu şekilde yaşam sürmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

İZMİR BAYRAKLl'YA ACİL ÖNLEM

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre;  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut,  İzmir  Bayraklı'da yaşanan kaya düşmelerine karşı acil önlem alıp alanda çalışma yapılacağını açıkladı. Çiçek Mahallesi'nde kayaların düştüğü alanlarda inceleme yapan ve vatandaşları dinleyen Bulut, daha önce taş ocağı bulunan bölgenin çevresinde yerleşim oluştuğuna dikkat çekti.

Bulut, şunları aktardı: "Kayaların kesilmesi sonucu taş alımı esnasında aynalar oluşmuş durumda. Bunlar dik aynalar. Buradaki kayaç yapısından kaynaklı olarak belki bir heyelan şeklinde değil ama kaya kopmaları şeklinde tehlike arz ediyor. Bu durum hem alt bölgede hem de kayanın üst bölgesinde bulunan konut sahiplerini tedirgin ediyor. Ayrıntılı tespitlerimiz devam edecek. Ayrıca vatandaşlarımızla da görüştük, onların taleplerini aldık."

Bölgedeki binaların mühendislik hizmetinden faydalanmadığına, çevrenin ulaşım, yol, altyapı ve kanalizasyon bakımından da eksik olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Bulut, alanın dönüşüme tabi tutulması gerektiğini söyleyerek, "Burada bir işlem yapacaksak vatandaşımızı düşünerek, vatandaş lehine çözüm üreterek yapacağız, ortak bir çözüm üreterek yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız, inşallah bu riski bertaraf edeceğiz. Kaya düşmelerine karşı da acil önlem alıp o alanda da bir çalışma yapabiliriz” diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM EDECEĞİZ"

İzmir'in kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Bulut, "TOKİ olarak bizim ilk başladığımız kentsel dönüşüm alanlarından biri İzmir. İzmir'de Uzundere'de yaklaşık 3 bin 100 stok konut ürettik. Amacımız, Kadifekale bölgesini rekreasyon alanı olarak halkın hizmetine sunmaktı. Eğer bunlar devam ediyor olsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık" değerlendirmesinde bulundu. O dönemde TOKİ'nin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Bulut, yerel yönetimlerin ve vatandaşların çözüm odaklı katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

10 soruda TOKİ İstanbul 50 bin konut kampanyası!
 


Geri Dön