25 / 04 / 2024

TOKİ'nin İzmir Karaburun'daki projesinde sular durulmuyor!

TOKİ'nin İzmir Karaburun'daki projesinde sular durulmuyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından hayata geçirilmek istenen konut projesine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek, üst gelir grubuna yönelik bir rant projesi olacaktır" dedi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  İzmir  Karaburun'da hayata geçireceği projede sular durulmuyor. Söz konusu projeye Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'dan da tepki geldi. Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karaburun Merkez Mahallesi’nde yapılmak istenen toplu konut projesinin, ilçenin doğal dokusuyla uyuşmayacağını dile getirdi. "Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek, üst gelir grubuna yönelik bir rant projesi olacaktır" şeklinde konuşan Erdoğan,  TOKİ  tarafından hayata geçirilecek olan projenin yapılmak istendiği mevkide bulunan ve mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olan beş adet parselin imar durumu hakkında da bazı bilgiler verdi. 

İlkay Girgin Erdoğan yaptığı açıklamada, "Karaburun Belediyesi olarak Meclisimizin önüne bu proje özelinde gelebilecek olası bir imar planı değişikliğini kesinlikle reddedeceğiz." dedi.

TOKİ nin İzmir Karaburun daki projesinde sular durulmuyor!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:


Değerli Hemşehrilerim,
Bozulmamış doğası ve tertemiz denizi ile İzmir’in giderek azalan cennet köşelerinden biri olan ilçemizde, TOKİ tarafından yapılmak istenen toplu konut projesi hakkında, açık iletişim politikamız gereğince sizleri bilgilendirmek istiyorum.

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları tarafından da tepki çeken bu girişimin “konut sorunu yaşandığı” iddiasından hareket edilerek gündeme gelmesi bir yana, Merkez Mahallesi’nde yapılmak istenen bu projenin ilçemizin doğal dokusuyla asla uyuşmayacağını belirtmek istiyorum.

TOKİ nin İzmir Karaburun daki projesinde sular durulmuyor!

Toplu konut projesinin yapılmak istendiği mevkide bulunan ve mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olan beş adet parselin mevcut imar durumları, toplu konut yapılmasına izin vermemektedir. Ayrıca bildiğiniz gibi bölgemiz 2019 yılı Mart ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiştir.
Karaburun’un bir beton denizi olmasına asla müsaade etmeyeceğimizi, kamuoyumuz ve hemşehrilerimizle defalarca paylaştık. Yöremize özgü mimarinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte mevcut plan ve plan notu revize çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Bakanlığın merkezi ve yerel birimleri ile son derece sağlıklı ve verimli bir çalışma sürdürmekteyiz. TOKİ tarafından yapılmak istenen toplu konut projesinin, ilçemizdeki bir ihtiyacın karşılığı olmaması bir yana,  bir kamu kurumunun, bağlı bulunduğu bakanlıkla çelişkiye düşmesi hepimizi düşündürmüştür.

TOKİ nin İzmir Karaburun daki projesinde sular durulmuyor!

Resmi tapu verilerine göre Karaburun’un yapı stoğu, nüfusunun bile üzerindedir. Bu durum bilindiği halde ‘konut sorunu var’ iddiasının gündeme getirilmesini mantık ve iyi niyet kuralları ile bağdaştıramıyoruz.

Kaldı ki, ‘sosyal konut’ adı altında yapılmak istenen bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek, üst gelir grubuna yönelen bir rant projesi olacaktır. İki katlı bir yapının, hangi sosyal konut projesinde yer aldığını doğrusu anlamakta zorlanmaktayız. TOKİ yöneticilerini, bağlı bulundukları Bakanlığın Karaburun’da gerçekleştirdiği ve bizim de destek verdiğimiz imar süreçlerine aykırı davranmamalarını ve kendi Bakanlıkları ile çelişkiye düşer noktadan uzaklaşmalarını temenni ediyoruz.

Karaburun Belediyesi olarak Meclisimizin önüne bu proje özelinde gelebilecek olası bir imar planı değişikliğini kesinlikle reddedeceğiz.

Saygılarımla
Av. İlkay Girgin Erdoğan
T.C. Karaburun Belediye Başkanı

İzmir Valiliği'nden Karaburun kaymakamının aldığı gayrimenkule ilişkin açıklama!

İzmir Karaburun'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön