26 / 04 / 2024

TOKİ'nin Marmara Üniversitesi arazisi imar planına iptal davası!

TOKİ'nin Marmara Üniversitesi arazisi imar planına iptal davası!

TOKİ mülkiyetinde olan Marmara Üniversitesi’ne ait olan Küçükçekmece’deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı dava açıldı. 



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında satın alınan Halkalı'daki yaklaşık 100 hekrar alanın imar planı 17 Ağustos 2017 tarihinde askıya çıkmıştı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Marmara Üniversitesi'ne ait olan Küçükçekmece'deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı idare mahkemesinde dava açıldı. Dava, yürütmenin iptali istemiyle açıldı ve 100 hektarlık arazinin kamu yararına kullanılması talep edildi.


Üçte bir oranında yeşil alan

Dava Küçükçekmece Belediye Meclisi Üyeleri Bekir Güler, Erhan Aslaner, Enis Koçak, Nurettin Aydın tarafından açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı açılan dava dilekçesinde Marmara Üniversitesi arazisinin yapılan anlaşma sonrası TOKİ’ye geçtiği ve 15 Ağustos tarihli imar planı değişikliğinin iptal edilmesi talep edildi. Dilekçede, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 3.6 metrekare. Oysa bu miktarın 9 metrekare olması gerekir" denildi.


Şehir Parkı olacağı açıklanmıştı

Nurettin Aydın konuyla ilgili açıklama yaptı. Aydın, "Ak Parti’li Belediye Başkanı Temel Karadeniz de seçim sürecinde bu alanı ‘Şehir Parkı’ yapmayı Küçükçekmece halkına vaat etmişti. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın belirttiği gibi şehre ihanet edenler burayı da  TOKİ  adını da kullanarak yapılaşmaya açmak istiyorlar. Çevre hakkı yaşam hakkıdır.  Bu kamusal alanı korumak için bu davayı açtık” ifadesini kullandı. 


TOKİ'nin Halkalı'daki dev arazisinin imar planı askıya çıktı!


Geri Dön