23 / 04 / 2024

Topaloğlu İnşaat Türkiye'nin ilk sağlık binasını yaptı!

 Topaloğlu İnşaat Türkiye'nin ilk sağlık binasını yaptı!

Bölgedeki ihtiyaçları gören Topaloğlu İnşaat, Sağlık Bakanlığı ' nın istediği kriterlere uygun olarak doktor muayenehaneleri ve diğer sağlık sektörü için Türkiye'nin ilk sağlık binasını yaptı...



Bölgedeki ihtiyaçları gören Topaloğlu İnşaat, Sağlık Bakanlığı'nın istediği kriterlere uygun olarak doktor muayenehaneleri ve diğer sağlık sektörü için Türkiye'nin ilk sağlık binasını yaptı. 


NİŞANTAŞI bölgesinde 40 yıla yakın bir zamandır çok sayıda konut, iş hanı, otel gibi projeler yapan Topaloğlu İnşaat, Beşiktaş Fulya'da Türkiye Vital Fulya adıyla Türkiye'nin ilk sağlık binasını hayata geçirdi. 


Sağlık Bakanlığı ve İtfaiye Müdürlüğü'niiıı yayınladığı en son genelgelere uygun olarak yapılan 20 milyon dolarlık 16 katlı sağlık merkezinde muayenehanelerden gen bankasına kadar çeşitli branşlarda sağlık hizmeti verilecek. 


2 ay önce kiralamaların başladığı Vital Fulya'da yüzde 70'in üzerinde kiralama oranlarına ulaşıldı. 

Türkiye'deki siyasi ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiğini aktaran Topaloğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Topaloğlu. sağlık merkezi fikrinin nasıl geliştiğini şöyle anlatıyor: "Haberlerden Sağlık Bakanlığı'nın sağlık kuruluşları için çok ağır şartlar koyduğunu öğrendim. Ayrıca Fulya'da plazamızın bulunduğu ana arter üzerinde çok sayıda doktor muayenehaneleri, hastaneler, klinikler gibi sağlıkla ilgili çok fazla kurum olduğunu görüyordum. Bunun sebebini araştırdığımda bölgede yapılan yeni binaların bakanlığın istediği kriterleri yüzde 60-70 oranında cevap verdiğini o nedenle de doktorların ve diğer sağlık Türkiye'nin ilk sağlık binasını yaptı 2 ayda yüzde 70*ini kiraladı sektörü firmaların çok aceleci bir şekilde bu bölgede yer bulma, satın alma içine girdiğini gördüm" dedi. Bu talebi daha iyi cevap vermek için güzergâhtaki son arsayı almak için girişimde bulunarak 24 hisseli arsayı maliklerinden satın aldığını söyleyen Topaloğlu. arsayı satın aldıktan sonra Türkiye'de bir ilki yaparak bakanlığın doktorlara yönelik istediği muayenehane kriterlerine uygun olarak 1.5 yıl içinde projenin imalatına başladıklarım kaydetti. 


"16 katlı ve 12 bin metrekare kapalı alanı olan içinde göz klinikleri, laboratuvarlar, kulak-burun-boğaz klinikleri, profesörlerin muayenehaneleri ve geıı bankası olmak iizere çeşitli branşlardaki doktorlarımıza ve kliniklerimize kiraya vermek üzere bu yılın ağustos ayında projeyi tamamladık" diyen Topaloğlu, "Binaya başlamadan önce 260 üzerindeki doktordan müracaat aldık, bunlar arasında seçimler yaparak iki önce kiralamaya başladığımız projede yüzde 70'in üzerinde kiralama rakamına ulaştık. Metrekare kiralama fiyatı 25 ile 35 dolar arasında olduğu projede kalan bölümler için kiralama devam ediyor" diye konuştu. 


Sağlık merkezi konseptinin çok fazla ilgi gördüğünü belirten Davut Topaloğlu, bu nedenle yeni sağlık merkezleri açacaklarını söyledi. Şu anda Ataköy'le ilgilendikleri ni kaydeden Topaloğlu, Ataköy'de planda sağlık alanı olarak geçen 3 dönümlük bir arsa bulduklarını bu alanda daha büyük Vital sağlık binası yapmak istediklerini belirtti. Başka sektörlerden kiralama talepleri geldiğini aktaran Topaloğlu, "Binanın konseptini bozmak istemediğimiz için düşündüğümüz kira rakamlarının 15 katı üzerinde verenler olduğu halde sağlık sektörü dışındakilere kiralamayı düşünmüyoruz" açıklamasını yaptı. 


Şişli ve Nişantaşı'nda konut projelerinin yapımını sürdürdüklerini anlatan Davul Topaloğlu. "Nişantaşı Topağacı semtinde 16 daireli konut projesi yapıyoruz. 3+1 ve 4+1 dairelerin yer aldığı projede fiyatlar ise 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor" dedi. Şişli Camisi'niıı olduğu yerde ise 12 daireli konut projesini tamamladıklarını kaydeden Topaloğlu. bu projede fiyatların ise 700 bin TL seviyesinde olduğunu söyledi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön