27 / 04 / 2024

Topkapı Trafik Eğitim Parkı, 7 Mayıs'da açılacak

Topkapı Trafik Eğitim Parkı, 7 Mayıs'da açılacak

"Trafik Eğitim Parkı", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 7 Mayıs Cuma günü açılacak



Topkapı Şehir Parkı'nda yapımı tamamlanan "Trafik Eğitim Parkı", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 7 Mayıs Cuma günü açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehir Parkı'nda toplam 6 bin 500 metrekare alanda inşa edilen trafik parkı, idari bina, modern sınıflar, okul, konuk evi, garaj, gözetleme kulesi, alışveriş merkezi gibi küçük yapılarınyer aldığı minyatür bir şehir planına sahip.

Yatay ve düşey trafik işaretleri, sinyalize kavşaklar, yaya geçitleri ve üst geçitleri içermekle birlikte tüm özürlü grupların kullanımına uygun olan trafik eğitim parkının inşaat, elektrik, mekanik ve peyzaj işleri tamamlandı.

Trafik Müdürlüğünce, trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek üzere 9-14 yaş grubu ilköğretim öğrencilerine trafik eğitimi verilecek park, 1 milyon 417 bin TL'ye trafik alanı, 90 bin TL'ye de gözlem kulesi olmak üzere toplam 1 milyon 507 bin TL'ye mal oldu.

Parkın ortasında yer alan gözlem kulesinden ses sistemi ve kameralar kontrol edilecek. Parka eğitim almak için gelecek öğrenciler, gitmeleri gereken yerlere kule aracılığıyla yönlendirilecek.

İlköğretim okullarının 3, 4 ve 5. sınıflarından maksimum 100 öğrenciye aynı anda trafik eğitimi verilebilecek olan Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim süresi, gelen öğrenci sayısına göre değişmekle birlikte, yaklaşık 2 saat olacak. Gelen her sınıf eğitim sonrasında sertifika alacak.

Anadolu ve Avrupa yakasında hizmet verecek şekilde 2 adet otobüs mobil trafik eğitim çalışmaları için kullanılmak üzere modern derslik haline getirildi.

Bu mobil trafik eğitim otobüsleriyle trafik parkına uzak olan ve ulaşım zorluğundan gelemeyen ilköğretim okullarına gidilerek, görevli trafik eğitmenleri ve trafik polisiyle interaktif trafik eğitimi verilecek. Park ve 2 adet gezici trafik eğitim otobüsü ile yılda yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaşılacak.
AA


Geri Dön