25 / 04 / 2024

Topoğlu İnşaat hukukçular için de proje inşa edecek!

Topoğlu İnşaat hukukçular için de proje inşa edecek!

Topoğlu İnşaat, mesleki binalara odaklandı. Vital Fulya ile doktorları biraraya getiren Topoğlu’nun hedefinde adliyelerin çevresinde hukukçulara özel merkez yapmak var..



Topoğlu İnşaat, mesleki binalara odaklandı. Vital Fulya ile doktorları biraraya getiren Topoğlu’nun hedefinde adliyelerin çevresinde hukukçulara özel merkez yapmak var


Nişantaşı ve Teşvikiye’nin yenilenmesinde önemli bir rol sahibi olan Topoğlu İnşaat, ‘mesleki binalara’ yöneldi. İlk olarak Fulya’da doktorlara özel ilk muayenehane merkezi olan Vital Fulya’yı hayata geçiren Topoğlu, hem sağlık alanında zincirleşmek istiyor hem de yeni mesleki binaları hedefliyor. Topoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Topoğlu’nun aklında hukukçulara yönelik bir konsept geliştirmek de var. Bunun için araştırmalara da başlamış.


Yönetmelikten yatırıma


Davut Topoğlu, gazetede okuduğu bir haberle Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği ile karşılaşıyor. Yönetmelik, doktor muayenehaneleri için yangın merpenlerine, asansörlere, oda büyüklüklerine, bekleme salonlarına kadar bazı şartlar getiriyor ve 1 Ocak 2015’e kadar tüm doktorların bu şartlara uygun bir muayenehanelerde çalışması isteniyor.  “Doktorların halen kullandığı muayenehaneleri göz önüne getirdiğimde hiçbirinin yeni yasaya uyarlanma imkanı olmadığını gördüm” diyen Topoğlu, Vital Fulya fikrinin bu noktada çıktığını belirtiyor. Fulya’da yer alan hastanelerle bölgenin bir ‘sağlık vadisi’ haline geldiğini söyleyen Topoğlu, 1.5 yıl önce inşaata başladıklarını belirtti.


Yüzde 80’i kiralandı


Vital Fulya’nın lansmanının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen doluluk oranının yüzde 80’i aştığını ifade eden Topoğlu, “Metrekare kira fiyatlarımız 20-30 dolar arasında değişiyor. Burada 35 adet bağımsız bölüm, yani muayenehane var. Binanın tamamında 100 doktor görev alabilecek. Tüm branşlardan 5’er doktora kiralama yapıyoruz. Aynı branştan 5’i geçmiyoruz. Ayrıca 1 görüntüleme merkezi, 1 eczane, 1 laboratuvar da yer alıyor. Binanın en önemli özelliklerinden biri de ambulans taşıyabilen asansörü olacak. 1 Ocak 2015’ten itibaren faaliyete geçeceğiz” diye konuştu. 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Vital Fulya, antibakteriyel ve nanoteknolojik malzemeler kullanılarak inşa edildi.


Dönüşüme devam edecek


1992 yılında Teşvikiye, Şişli’de kurulan Topoğlu İnşaat, özellikle Teşvikiye, Nişantaşı ve Osmanbey’de yaptığı lüks konutlar ve iş merkezleriyle bölgede tanındı. Kentsel dönüşüme uygun projeler gerçekleştiren Topoğlu İnşaat, bu projelerine de devam edecek. Davut Topoğlu, “Kentsel dönüşüm için ilgilendiğimiz yerler var. Şişli, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi ile ilgileniyoruz. Şişli’de dönüşüm projemizi yaptık. Topağacı’nda devam eden binalarımız var” dedi.


İkinci yatırım Ataköy’e


5 yıl içinde 50 adetlik sağlık zinciri oluşturmayı hedefleyen Topoğlu, ikinci yatırım için Ataköy’ü seçti. Ataköy’de bir arsa ile anlaşmak üzere olan Topoğlu, İstanbul’un yanı sıra öncelikli olarak Ankara, Antalya ve İzmir’i hedefliyor. Bu illerde de yatırım arayışları sürüyor.


Meltem Kara-Vatan


Geri Dön