27 / 04 / 2024

Torba Tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak!

Torba Tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak!

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen ve bir çok kesimi ilgilendiren Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddeden oluşan tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "Torba tasarı" olarak bilinen ve Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddelik tasarının kabul edilmesi ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanmış olunacak. 

 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Torba Tasarı'nın her maddesinden elde edilecek olan kazanç hesaplandı ve ekonomiye toplamda 30 milyar katkı sağlanacağı aktarıldı. 

 

Maliye Bakanlığı, Meclis'te görüşmelerini sürdürdüğü 130 maddelik Torba Tasarı ile ekonomiye 30 milyar liralık etki yaratması bekleniyor. Ekonomiye katkı sağlayacak olan maddeler arasında 3 düzenleme gayrimenkul sektörünü ilgilendiriyor. İşte, gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o düzenlemeler...

 

1-) KİRA GÖTÜRÜSÜYLE KAZANÇ:

Kira gelirlerinde uygulanan götürü gider oranı yüzde 25'ten 15'e düşüyor. Yapılacak olan bu düzenlemeyle gelecek yıl 1 milyar liranın üzerinde ilave vergi geliri bekleniyor.

 

2-) LOJMAN SATIŞI KAZANDIRACAK:

Gelecek yıl yaklaşık 3 bin kamu konutunun değerlendirilmesiyle 500 milyon lira gelir elde edilmesi planlanıyor. 

 

3-) TAŞINMAZDAN 730 MİLYON TL:

Kurumların 2 yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlara uygulanan istisnanın yüzde 50'ye düşürülmesiyle 730 milyon lira kazanç sağlanması düşünülüyor. 


Geri Dön