25 / 04 / 2024

Torbalı kentsel dönüşümle değişiyor!

Torbalı kentsel dönüşümle değişiyor!

Torbalı'da hızla yükselen binalar ilçenin mimari birinden güzel binalar ile Torbalı her geçen gün yapısına yön veriyor. İnşaatçıların yaptığı bir daha da modern bir görünüme kavuşuyor



Torbalı'da hızla yükselen binalar ilçenin mimari birinden güzel binalar ile Torbalı her geçen gün yapısına yön veriyor. İnşaatçıların yaptığı bir daha da modern bir görünüme kavuşuyor.


Kentsel dönüşümün en büyük mimarı şüphesiz ki inşaat firmaları olarak görülüyor. Eski evler müteahhitlerin çalışmaları ile yepyeni binalara dönüşürken Torbalı her geçen gün daha modem bir görünüme kavuşuyor, özel şirketlerin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm genellikle Torbalı merkezinde ve Ayrancılarda hayat buluyor. Bu nedenle TorbalI'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı. Pancar, Subaşı, Pamukyazı, 

Çaybaşı, Alalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları kentsel dönüşüme sadece seyirci kalıyor. 

NÜFUS ARTAN BÖLGELER ETKİLENİYOR 

BİREYSEL olarak kentsel dönüşümün en başında nüfus artışı geliyor. İlçeye sürekli olarak dışarıdan göç geliyor. Göç ile birlikte bölgesel nüfus artışları yaşanıyor. Dolayısıyla bu durum ile birlikte konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışı tetikliyor. Konut sektöründe elde edilen yukarı yönlü ivmeyle birlikte inşaat sektöründeki özel firmalar, talepteki artışı da göz Önünde bulundurarak en uygun yatırımları gerçekleştiriyor. 

BÜYÜK MAHALLELER 

İLÇEDEKİ yerleşim alanları Torbalı merkezine ve Ayrancılarda fazla olduğu için özel sektör de bu alanlar daha çok yatırım gerçekleştiriyor. Bu durumda ise  İzmir  Aydın Karayolu üzerinde ve çok yakınında 7 yerleşim alanında kentsel dönüşüm ne yazık ki hayata geçemiyor. Torbalı'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Subaşı. Pamukyazı. Çaybaşı, Atalan gibi büyük mahalleler bile bu dönüşümden fayda elde edemiyor. Böyle olunca ilçe merkezinde modernize yapılar, dikilmeye başlarken söz konusu 7 yerleşimde gecekondu yapılaşmasının çok yüksek bir oranda olduğu gözlemleniyor. Bu nedenle yalnızca merkez ağırlıklı kentsel dönüşüm gerçekleşiyor. 


Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön