16 / 04 / 2024

Torun Center inşaat faaliyetlerine başladı!

Torun Center inşaat faaliyetlerine başladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torun Center inşaat faaliyetlerine başladı.Projede işin durdurulması kararı kalktı.



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre 10 işçinin ölümü ile sonuçlanan Torun Center kazasında inşaat faliyetlerine başlandı. 


Firma oksanlıkların giderilmiş olması nedeniyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince inşaata başladı.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4'ü tutuklu 25 sanık hakkında ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 22,5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmişti.


Torun Center asansör kazası davasının ilk duruşması 24 Aralık'ta gerçekleşecek. 



Torunlar GYO tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle;


Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızda durdurulan inşaata ilişkin olarak tarafımıza,  T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İstanbul İş Teftiş Grup Başkanlığı Müfettişleri tarafından işyerinde işin durdurulmasına gerekçe olarak belirtilen noksanlıkların giderilmiş olması nedeniyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince işyeri hakkında verilen İŞİN DURDURULMASI KARARININ KALDIRILMASINA karar verildiği bildirilmiştir.


Geri Dön