19 / 04 / 2024

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.



Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Mecidiyeköy'de Torunlar GYO'da yaşanan faciada 6 Eylül 2014 tarihinde malzeme ve işçi taşıyan asansörün 32. kattan zemine düşmesi sonucu 10 işçi yaşamını yitirdi. Kazaya ilişkin başlatılan soruşturma sonucunda aralarında mühendis ve işçilerinde bulunduğu 4 kişi tutuklanmış, 25 kişi hakkında ise, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2,5 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Torunlar Center'ın Mecidiyeköy'de bulunan şantiye alanında ise inşaat çalışmaları sürmekte olan yargı sürecine rağmen hala devam ediyor. 


Yöneticilere "takipsizlik" verilmişti Torunlar Center'da yaşanan ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Torunlar Center davasının ilk duruşmasına tutuklu sanıklar ve 21 tutuksuz sanık katılmış, sanıkların savunmalarının ardından ise duruşma ertelenmişti Soruşturma kapsamında.  Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfü Vardı, Abdülvahit Kaplan, Tuncer Akarçay, Haluk Okur, Bektaş Ateş ve Özmen özmenoğlu hakkında "taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" ve "yargı görevini yapanı etkilemek" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. 


Yurt Gazetesi 


Geri Dön