16 / 04 / 2024

Torunlar GYO AVM'lerinde dolar kurunu 1.75 ile 1.87 TL arasında sabitledi!

Torunlar GYO AVM'lerinde dolar kurunu 1.75 ile 1.87 TL arasında sabitledi!

AVM'lerinde dolar kurunu 1.75 ile 1.87 TL arasında sabitlediğini açıklayan Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun "Yıl sonunda kuru en fazla 1.95 TL'ye çıkarırız" dedi...



Torun'un AVM'lerinde 'Başçı kuru' geçecek. AVM'lerinde dolar kurunu 1.75 ile 1.87 TL arasında sabitlediğini açıklayan Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun "Yıl sonunda kuru en fazla 1.95 TL'ye çıkarırız" dedi. AYD Başkanı Belgü de BMD aracılığıyla markaların kurla ilgili düzenleme yapıp yapmayacaklarını sorduğunu, her üyenin kendi kararını uygulayacağını söyledi Torium kuru Zafer Plaza kuru Menekşe ATASELİM 0212 313 68 36 23 Ağustos itibarıyla rekor kırarak 2 TL'yi gören dolar kuru, perakendecileri tedirgin ederken, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AVM'lerini Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nm 1.92 TL'lik yıl sonu tahminine göre ayarladı. 


Toplam 7 AVM yatırımları olduğunu hatırlatan Torun, "Dolar yükselmeye devam etse bile, yıl sonuna kadar bizim AVM'lerimizde en yüksek kur 1.95 TL olacak" açıklamasını yaptı. AVM yatırımları döviz cinsi finansmanla yapıldığı için TL cinsi kiranın mümkün olmadığını söyleyen Torun, "Ani kur artışlarını sübvanse edecek bir sistem geliştirilmeli. Yüzde 5-10'luk farkları tolere ederek perakendecilere centilmenlik yapıyoruz. 'Sıkıştık' demelerini beklemeden ayarladık" dedi. 


MARİNADA DA İNDİRİM 

En düşük kuru 1.75 TL ile İstanbul Torium'da, en yükseği ise 1.87 TL ile Bursa Zafer Plaza'da uyguladıklarını belirten Torun, "Süreci takipteyiz. 


Duruma göre gerekli değişikliği yapacağız" diye konuştu. Bulvar Samsun'da Turkmall, Sera Kütahya'da Kiler Grubu ve Marmaris Netsel da Koç Grubu ile ortaklıkları olduğunu hatırlatan Torun, "Ortakları ikna ettik. Marina mağazaları için de kuru sabitledik" dedi. 


MARKALAR KİRA İÇİN AYD'NİN KAPISINI ÇALDI

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) de Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ne (AYD) bir yazı göndererek kurla ilgili bir düzenleme düşünülüp düşünülmediğini sordu. Dernekten herhangi bir tavsiye kararı çıkmadığını açıklayan AYD Başkanı ve Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, "Üyelerimizi kendi kararlarıyla baş başa bıraktık. 


Herkes kendi durumuna göre değerlendirme yapacak. Kira-ciro dengesi, sektörüne bağlı olarak yüzde 14-18 arasıdır. Bunun altına düşen markalara münferit olarak yüzde 5-10'luk indirimler her zaman olabiliyor" dedi. BMD'nin dün akşam saatlerinde kiraların da görüşüldüğü bir toplantı yaptığı öğrenildi. 


Menekşe Ataselim/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön