19 / 04 / 2024

Torunlar GYO ve Turkmall Bulvar Samsun AVM'yi tanıttı!

Torunlar GYO ve Turkmall Bulvar Samsun AVM'yi tanıttı!

Atıl durumda bulunan tarihi Samsun Tütün Fabrikası, Türkiyenin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmallun birlikte geliştirdiği Bulvar Samsun projesinde yeniden hayat buluyor



Proje kapsamında Tütün Fabrikası binaları mağazalar, restoranlar, kafeler, ofis ve kültür merkezi olarak değerlendirilecek ve Samsunluların hizmetine sunulacak. Aslına uygun olarak restorasyonu devam eden 50 milyon Euroluk projenin 2012 yılında tamamlanması planlanıyor.

Türkiyenin önde gelen iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall Bulvar Samsun Projesi kapsamında güçlerini birleştirdi. Tarihi Samsun Tütün Fabrikasının renovasyonu ile  hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi, 31 Mayıs 2011, Salı günü düzenlenen   basın toplantısı ile tanıtıldı. Samsun şehir merkezinde atıl durumda bulunan tarihi bina proje kapsamında modern hayata ve ekonomiye kazandırılacak.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun projenin bir çok özelliği ile farklılaştığını vurguladı. Aziz Torun, Torunlar GYO ve Turkmallun sektördeki deneyimi, bilgi birikimi ve vizyonu Bulvar Samsun projesinde önemli bir sinerjiyi açığa çıkartıyor. Alanında uzmanlaşmış bu iki kurumun işbirliğini, yaratacağı katma değer açısından ve sektörün gelişimi adına önemli bir adım olarak değerlendiriyorum dedi.

Bulvar Samsun projesinin örnek bir kentsel yenileme projesi olduğunu belirten Aziz Torun, 1887 yılında kurulan ve uzun süre ülke ekonomisine fabrika olarak hizmet eden tarihi binalar, şimdi yeni bir yaklaşımla Samsunluların hizmetine sunulacak. Projemiz mağazaları, restoranları, kafeleri, ofis ve kültür merkezi ile yine ülke ekonomisine katma değer yaratacak. Yaklaşık 50 milyon Euroluk yatırımla hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi tamamlandığında yaratacağı 800 kişilik istihdam ile Samsundaki ekonomik canlanmaya önemli katkılar sağlayacak dedi.

Fabrikası binaları mağazalar, restoranlar, kafeler, ofis ve kültür merkezi olarak değerlendirilecek ve Samsunluların hizmetine sunulacak

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mağazaları, ofis katları, avlusu, restoranları, sosyal ve kültürel alanları ile Bulvar Samsun projesinin şehrin sosyal ve kültürel dönüşümünde de önemli bir rol oynayarak bir yaşam ve alışveriş merkezi olacağını belirtti.

Bulvar Samsun AVMde kiralamalar %60 seviyesine geldi...

Toplantıda Bulvar Samsun projesi ile ilgili bilgi veren Turkmall CEOsu Levent Eyüboğlu, Karadeniz Bölgesinin en gelişmiş limanına sahip olan Samsunun en merkezi lokasyonunda yer alan Bulvar Samsun, hem konsepti hem de bölge halkına sundukları ile şehrin yeni buluşma noktası olacak dedi. Eyüboğlu, 800.000i geçen kent merkezi nüfusu ve 1.250.000i aşan il nufüsu ile gelişen ve yatırıma açık bir şehir olan Samsunun perakende sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığını vurguladı. Kiralama çalışmaları hakkında da bilgi veren Eyüboğlu, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde restorasyon çalışmaları başlayan projede 45 mağaza yer alıyor. Bulvar Samsun projesi de bölgedeki yoğun talebi karşılayacak nitelikte geliştirildi. Sektör temsilcileri tarafından da beğeniyle karşılanan projenin yüzde 60ı kiralandı dedi.

Bulvar Samsun projesi şehrin en önemli alışveriş mekanları olan Mecidiye ve Gazi Caddelerinin tam ortasında yer alıyor. Toplamda 17.400 metrekarelik alan üzerinde gerçekleşen Bulvar Samsun projesi 16 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Projede 11.600 m² alan mağaza, 2.400 m² alan restoran ve kafe, 2.000 m² alan ofisler ve 20.000 m² alan  ise kapalı otopark alanları olarak kullanılacak.

1994 yılında Samsunun 19 Mayıs ilçesinde açılan Ballıca Sigara Fabrikasından sonra kapatılan tarihi Samsun Tekel Tütün Fabrikası 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edildi. Bu karar sonrası 2009 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucu, yenileme ve 30 yıllık kullanım hakkı Torunlar - Turkmall Ortak Girişim Grubu tarafından üstlenildi. İhale şartları gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunacak binaların kullanımından elde edilen ciro ve otopark gelirlerinden belediyeye de pay verilecek. 30 yıl sonra mülkiyetin tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesine devredilecek.


TURKMALL Hakkında
Turkmall olarak 1992 yılından bu yana, alışveriş merkezleri geliştirme ve yatırımında liderliğimizi koruyarak, projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. 15 yılda 16 alışveriş merkezini, öncelikle bulundukları bölgelere ve perakendecilere değer katmaları amacıyla hayata geçirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

2.5 milyon m² inşaat alanını yönetmenin, 2500ün üzerinde kiralama yapmanın ve yılda 150 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamanın kazandırdığı tecrübeleri geleceğe taşıyoruz. Türkiye perakende pazarının gelişimine katkıda bulunmayı önceleyerek, sektörün dinamiklerini belirleyen önemli ortaklıklara imza atıyoruz.

Tepe Grubu ve Metro Groupla yürüttüğümüz projelerin ardından, Multi Corporation ile Multi Turkmall adı altında gerçekleştirdiğimiz başarılı ortak girişimimiz, ortaklık anlayışımızın ve liderlik hedefimizin önemli göstergelerinden biri oldu. Forum İstanbul dhil olmak üzere Türkiyenin ve Avrupanın en önemli AVM projeleri olan Forum projelerini hayata geçirdik.

Konut ve ofis projelerimizle ortaklık yapımızın çeşitliliğini artırdık. Yorum İstanbul Evleri 22.000 m²lik  arsa üzerinde şekillenirken, İstanbulda 10 bin konut hedefimize önemli bir adım attık.

Türkiye, Bulgaristan ve Romanyada IKEAnın franchise kurucu ortaklarından biri olarak, Turkmall markasının dinamik yüzünü daha da yansıttık. FIBA Holding ile birlikte, Çinde StarMall adı altındaki bir diğer ortaklığımız da dikkat çeken girişimlerimizden bir diğeri oldu. Yeni ülkelerde benzer ortak girişimler yapmak amacıyla çalışmalarımıza hız kazandırdık.

2010 yılında Birleşik Arap Emirliklerinin Ras al-Khaimah Emirliği ile beraber dünyanın çeşitli ülkelerinde proje geliştirmek amacıyla RakiaTurkmall adı altında kurduğumuz yatırım fonuyla ve Gürcistanda Georgia Turkmall adı altındaki ortaklığımızla başarı ivmemizi yükselttik.

Halen Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkasya ve Rusyada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 16 ülkede kurduğumuz 50den den fazla ortaklığın ve 7 milyar euro değerindeki yatırımın sorumluluğunu taşıyor, önümüzdeki yıllar için büyük heyecan duyuyoruz.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.Hakkında
1996 yılında kurulan Toray İnşaatın, 2008 Ocak ayında SPK onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan ve 21 Ekim 2010 Tarihi itibariyle İMKBde işlem görmeye başlayan şirket, 2,65 milyar TL portföy değeri ile Türkiye nin en büyük GYO ları arasında yer almaktadır.

Torunlar GYOnun tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, Torium AVM, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunmaktadır. Torunlar GYOnun, TRNdeki %99,99 pay ile Antalya Deepo Outlet, Yeni Gimattaki %14,83 pay sahipliği ile Ankamall ve Crowne Plaza, %44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve %60 pay ile Nishİstanbul projelerinde yatırımları bulunmaktadır. Nish İstanbul projesinde toplam 585 konuttan satışı gerçekleştirilen 580 adet konutun, maliklere teslimi gerçekleşmiştir.

Torunlar GYO'nun devam eden projeleri arasında ise Nisan ayı sonunda konut satışlarının başladığı Mall Of İstanbul projesi dışında Torun Tower, Korupark Terrace, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun Bulvar AVM bulunmaktadır. Torunlar GYO, son olarak % 65 pay ile, mülkiyeti TOKİye ait olan Ali Sami Yen Stadyumu arsasında yapılacak proje kapsamında Aşçıoğlu ve Kapıcıoğlu inşaat şirketleri ile proje ortaklığı gerçekleştirmiştir.

http://www.torunlargyo.com.tr/samsun.html


Geri Dön