19 / 04 / 2024

Torunu olanlar müjde! Paralar PTT'den yatırılacak…

Torunu olanlar müjde! Paralar PTT'den yatırılacak…

Torunu olanlara para desteği… Her ay 425 lira ödenecek. Maaşlar PTT aracılığı ile yatırılacak. Devletten torun bakanlara maddi yardım açıklaması geldi. 2022 yılında torun bakımı desteğinin miktarı arttı. İşte toruna bakım maaşına ilişkin bilgiler...



TORUN PARASI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Torun parası yardımı, 18 yaşından büyük ve 65 yaşını doldurmamış olan TC vatandaşı kişilere yapılıyor. Başvuru tarihi itibarıyla bakımı üstlenilecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Anne ve babanın ücret gelirinin belirtilen sınırı aşmaması ve annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar akrabalığk ilişkisinin bulunmaması da başvuruda aranan şartlar içinde ye alıyor. 

Torunu olanlar müjde! Paralar PTT den yatırılacak…

TORUN PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Devletin karşılıksız olarak ödediği torun parası yardımına büyükanne veya dedenin çocuk bakımına engel olacak ruhsal veya fiziksel hastalığının bulunmaması da gerekiyor.

Torun bakma yardımından yararlanmak isteyen kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmî web sayfası üzerinden başvuru yapabilecekler. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön