26 / 04 / 2024

Toskana Çarşısı 2011 yazında açılıyor!

Toskana Çarşısı 2011 yazında açılıyor!

Fatih Üniversitesi yanında ve binlerce lüks villa arasında yer alan 9 bin metrekarelik  Toskana Çarşısı  ‘60 Gün 60 Gece Fiesta' ile 2011 yazında açılıyor...



500 bin kişinin yaşadığı Büyükçekmece’de göl manzaralı özel bir çarşı farklı bir şekilde açılıyor. Fatih Üniversitesi yanında ve binlerce lüks villa arasında yer alan 9.000 metrekarelik  Toskana Çarşısı  ‘’ 60 Gün 60 Gece Fiesta ‘’ ile 2011 yazında açılıyor.
 
60 gün, gündüz- gece devam edecek fiesta da konserler, dinletiler, yazar ve sanatçılar ile imza seansları, ünlülerle sohbet seansları,  Toscana Bölgesin den gelen  İtalyan sanatçılarının plastik sanatlar sergileri, İtalyan köy pazarları ve şenlikleri, çocuk lunaparkı ve gösterileri ilk  planlanan etkinliklerdir. Bunun yanı sıra bu fiesta da her gün bir çiftin düğün merasimleri halka açık olarak gerçekleştirilecektir.

‘’Toskana Çarşısı bu arada düğünler sırasında bir ilki de gerçekleştirecektir ‘’  diyen Ahmet San  ‘’ İlk düğünlerden birine Toscana Bölgesinin en önemli şehri Floransa'nın Belediye Başkanı Matteo Renzi’yi davet ettik. Büyükçekmece Belediye Başkanı ile birlikte kendisine nikah kıydırmak istemekteyim. Şahit olarak da Fioerentina Takımının Teknik Direktörü  Sinisa Mihajlovic ‘e  ünlü İtalyan sanatçı Al Bano vasıtasıyla teklif götürdük ve kabul edeceğine inanıyorum.O  geldiği takdirde Fatih Hoca'ya da  Al Bano ve Ferhat Göçer ile birlikte şahit olması içinde rica da bulunacağım. Bu şanslı çiftin belirlemesini de Büyükçekmece Belediyesi Sayın Başkanından rica edeceğim‘’ dedi.

Toskana Çarşı

Emaar Türkiye yatırımı olarak gerçekleştirilen ve Akdeniz mimarisinin önemli özellikleri ile göz dolduran Toskana Vadisi projesinde hayat, 2009 yazında başlamıştır. Şimdi ise sıra lüks ve çağdaş bir yaşam beldesine dönüşen en vazgeçilmez buluşma noktası olacak olan Toskana Çarşısı’nda dır.

Temmuz 2011’de misafirlerine kapılarını açacak olan Toskana Çarşısı, Toskana Vadisi’nin uç noktasında ve ana yola cepheli özerk bir konuma sahiptir. Hem Toskana Vadisi sakinlerine hem de çevre yerleşim birimlerine rahatlıkla hizmet verecektir.

Çarşı, Ahmet San ve Hüseyin Kal‘a ait  PPD Toskana Çarşısı Yatırım ve İşletme Ticaret Ltd. tarafından Emaar Türkiye’den 10 yıl müddetle kiralanmış olup  ‘özel’ ve ‘farklı’ bir anlayışla işletilecektir.

9.000 m2’lik bir yerleşim alanında kurulmakta olan ve 30-35 üniteyle faaliyette bulunacak olan bu çarşımızda net 5.000 m2 kiralanabilir alan bulunmaktadır. 3 katla hizmet verecek olan çarşının bodrum katında özel nikah salonu, toplantı, kokteyl ve davet alanları, zemin katında market, drugstore, klinik, eczane, banka-atm, kuaför, concierge, müzik&kitap evi gibi hizmet üniteleri, üst katında ise kafeler, restoranlar ve fast food üniteleri yer almaktadır.

Rahat ve geniş otoparkımızdan zemin kat ve üst katlara direkt erişim sağlanan çarsımızda bütün ziyaretçilerimize alışveriş ve eğlencede farklılıklar yaratılacak.

Çarşı içerisinde oluşturmakta olduğumuz sektör ve marka karması ile ziyaretçilerimize üstün butik hizmet vererek bölgesel ihtiyaca cevap vermek ve Toskana Çarşı’yı vazgeçilmez bir buluşma noktası haline getirmek en büyük hedef olarak açıklandı.


Ahmet San
1973 yılından itibaren  400 den fazla Dünya starının konserlerini gerçekleştirmenin ve 10 Türk starında  menajerliklerinin yanı sıra,  İzmir  ve Çeşme'de  9 İşletme Yatırımcısı İstanbul'da ise 7 İşletme Yatırımcısı olarak yüz binlerce kişiye hizmet vermiştir.
www.toskanacarsisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

60 günlük fiestayla İtalyan usulü açılış

Emaar’ın Türkiye yatırımı olarak gerçekleştirilen ve Akdeniz mimarisi  izlerini taşıyan 9 bin metrekarelik Toscana Çarşı, 60 gün  ve 60 gece  sürecek olan bir fiesta ile 2011 yazında açıl acak.

Emaar Türkiye’den 10 yıl mü ddetle çarşıyı kiraladıklarını belirten PPD Toskana Çarşısı Yatırım ve İşletme ’nin sahipleri olan Ahmet San ve Hüseyin Kal , çarşıyı özel ve  farklı bir anlayışla işletilecek lerini açıkladı.

30-35 üniteyle faaliyet lerini yürütecek olan çarşının 5  bin metrekare kiralanabilir alan ı bulun duğunu belirten San, “Toskana Çarş ısı’nın açılışındaki fiestada her gün bir çifti n düğün ü halka açık olarak  yapılacak.  İlk düğünlerden birine Toscana  Bölgesi ’nin en önemli şehri  olan Floransa'nın Belediye Başkanı Matteo Renzi’yi davet ettik. Büyükçekmece Belediye  Başkanı ile birlikte kendisine nikah kıydırmak ist iyoruz. Şahit olarak Fioerentina Takımı ’nın Tekn ik Direktörü Sinisa Mihajlovic’e ünlü İtalyan sanatçı Al Bano vasıtasıyla teklif götürdük . O  geldiği takdirde Fatih Terime’in de Al Bano ve Ferhat Göçer ile birlikte şahit  olması temastayız” dedi.

 

Çarşıya 4 milyon dolar yatırdı Ali Sami Yen’de konsere yöneldi

Türkiye’nin önemli konser organizatörleri arasında gösterilen Ahmet San, Emaar’ın İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Toskana Vadisi’nin çarşısına 4 milyon dolarlık yatırım yaptı.

San, Ali Sami Yen’in yerine yapılacak projede konser salonu için çalışmalara başladı. San, “Türkiye’nin kapalı konser salonuna ihtiyacı var. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile görüşüyoruz. Ali Sami Yen projesinde bir de konser salonu planı var” dedi.  

Yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli 10 milyon Euro’luk bir konser salonu için uzun zamandır çalıştığını anlatan Ahmet San, şöyle konuştu: “Bu konser salonunun yıllık cirosu 50 milyon Euro’yu bulacak. Türkiye kapalı bir konser salonu olmadığı için her yıl 50 milyon Euro kaybediyor. Bu proje için bir kaç defa girişimlerimiz oldu. Ancak Ali Sami Yen’in yerine yapılacak proje bu konser alanı için çok uygun. Ulaşım ve şehir merkezi olması konser salonunda doluluk oranını yüzde 95’lere çıkarabilir.” 

1 milyon bilet satacak

Yerli ve yabancı sanatçıların düzenleyeceği 250 adet konser gerçekleştireceklerini dile getiren Ahmet San, şu bilgileri verdi: “Bu salonda düzenlenecek konserlerin ortalama bilet fiyatı 50 Euro olacak. 10 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek konser salonu yılda 1 milyon adet bilet satacak. 12 ay boyunca konserlerin yanı sıra farklı gösterilere de   ev sahipliği yapmasını planlıyoruz. Daha önce bir kaç şirketle görüşmelerimiz oldu. Bu salonu İstanbul’da mutlaka yapacağım.”

Menajerliği bıraktım, eğlence sektörü büyür

SEZEN Aksu, Tarkan, Kenan Doğulu ve Sertab Erener gibi Türkiye’nin önemli sanatçılarına menajerlik hizmeti veren Ahmet San, şöyle konuştu: “Bu sanatçılarla önemli işler yaptım. Ancak artık menajerliği bıraktım ve bir daha yapmayacağım. Ancak konser organizatörlüğü benim için çok önemli. Bu alanda çalışacağım. Türkiye’de kurumsallaşmayan tek alan eğlence sektörü oldu.”
Hürriyet/Ceyhun KUBURLU

 

 


Geri Dön