26 / 04 / 2024

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Güngören Belediyesi ile imzaladığı protokolle Güngören Tozkoparan’da dev bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyor.



TOKİ ve Güngören Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başlıyor. 50 senelik binalardan meydana gelen Tozkoparan'da kentsel dönüşümle ilgili gelişmeler devam ediyor. 


60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde  5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve  6 bin 351 hissedarın bulunuyor. 


Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili ilk karar Nisan 2013 tarihinde  Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli alan ilan edilerek verilmişti.


775 sayılı Gecekondu Kanunu çerçevesinde Tozkoparan'da gerçekleştirilecek olan proje, İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.


Kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Güngören Belediyesi, Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni (TOBİM) hizmete açmıştı. Bilgilendirme ofisi bünyesinde şehir plancıları, mimarlar, halkla ilişkiler uzmanları ve sosyologlar görev yapıyor. Hafta içi her gün ofisi ziyaret edebilen vatandaşlar birincil ve yetkili kişilerden kentsel dönüşümle ilgili sorularına cevap alabiliyor.


Tozkoparan kentsel dönüşüm bölgesinde, Bayındırlık Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda, Gecekondu Önleme Projesi adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar da yer alıyor.


İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek. 


Tozkoparan kentsel dönüşüm alan bilgileri:


Proje Alanı:                    60 ha

Hisse Sayısı:                    6351

Yapı Sayısı:                    814

Bağımsız Birim Sayısı:     6436

Yapı Kullanımı:             Konut-İşyeri-Kamu

Yapı Kat Adedi:             1-6

Yapı Cinsi:                          Betonarme -Yığma


Tozkoparan kentsel dönüşüm bölgesi:


Tozkoparan da kentsel dönüşüm başlıyor!



Tozkoparan kentsel dönüşüm ihale detayı için tıklayınız


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com



Geri Dön