25 / 04 / 2024

Trabzon Araklı kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Trabzon Araklı kentsel dönüşümle hayat bulacak!

TRABZON'UN Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Cebi, Araklı'daki binaların 50-60 vatlık binalar olduğunu, depreme dayanıklı binaların yapılmasının zorunluluk olduğunu belirterek daha iyi bir Araklı için kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi.



TRABZON'UN Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Cebi, Araklı'daki binaların 50-60 vatlık binalar olduğunu, depreme dayanıklı binaların yapılmasının  zorunluluk olduğunu belirterek gelecek nesillere daha iyi bir Araklı bırakmak için kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 



Cebi, "Kentsel dönüşümün biz çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Neticede binalarımız 50-60 yıllık binalar ve depreme sıfır dayanıklı binalar olduğunu biliyoruz.


Onların bu şekilde çocuk parklarıyla. imarıyla, araç parklarıvla. yaşam alanlarıyla, yeni caddeleriyle gelecek nesillere daha iyi bir Araklı bırakmak için kentsel donusum cok iyi bir projedir. Araklı da kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğuna inanan bir belediyeyiz.


Araklı'yı güzelleştirmek için bir yerden çalışmaya başlamamız lazım. Çalışmamız neticesinde bizler bunu büvükşehire devrettik. sağolsun buyuksehir de bu çalışmayı başlattı zaten. Araklı'nın kentsel dönüşümünü tamamıyla Trabzon Buyuksehir Belediyesi takip ediyor. Kentsel dönüşüme Yolgören Mahallesi'nde TOKI binalarının okluğu yerden başlanacak. Dönüşümden etkilenecek mahalle sakinleriyle anlaşmalar sürüyor. Yolgoren Mahallesi ve sahil mevkiinin dönüşümünün tamamlanmasından sonra diğer yerlere de dönüşüm projesi uygulanacaktır." dedi.


" Biz daha önceden Araklı'nın kentsel dönüşümünü Meclis kararıyla Büyükşehir'e devrettik." diyen Çebi. sözlerine şöyle devam etti; "Butun belge ve bilgisini Buyuksehir takıp ediyor. Biz Araklı olarak bunun dışında kaldık ama bazı konularda Buyuksehir'e önerilerimiz ve tavsiyelerimiz oluyor. Araklı nın kentsel dönüşümüne Büıyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak bakıyor."


BİNA ÖLÇÜMLERİ İHALE EDİLECEK


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Buyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, yeni yılla birlikte Araklı'da bina ölçümleri yapacağız tüyerek özetle şunları aktardı: "Nedir, ne değildir diye her şey ortaya konduktan sonra bina sahipleriyle görüşmeler olacak. Henüz bina sahipleriyle görüşmeler yapılmadı, daha çok erken. Kıymetlendirmeler ve görüşmeler yapıldıktan sonra tekrar TOKl'yle masaya oturulup ne yapılacağına karar verilecek.


Ancak bundan sonra bina sahipleriyle görüşmeler yapılacak. Yeni yılda bina ölçümleriyle ilgili bir ihale yapacağız. Binalar ölçülecek ve kıymet takdirleri yapılacak. Bundan sonra kentsel dönüşümün kaça mal olacağı ortaya çıkacak. Son olarak da TOKl'yle görüşüp burada ne yapabiliriz ona bakıp yöntem belirleyeceğiz. Şu andaki projede donusum sadece Yolgören Mahallesiyle sınırlı olacak."


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön