29 / 03 / 2024

Trabzon Çamoba Botanik Parkı yapım ihalesi 31 Ekim'de!

Trabzon Çamoba Botanik Parkı yapım ihalesi 31 Ekim'de!

Trabzon'un marka değerini artıracak için Botanik Parkı yapım ihalesine çıkıldı. Çamoba'da 103 dönüm alana kurulacak olan Botanik Parkı'nın yapım ihalesi 31 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek...



Trabzon’un marka değerini artıracak ve 103 dönüm alana kurulacak Botanik Parkının yapımı ihaleye çıktı. 31 Ekim Cuma günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki ek hizmet binasında yapılacak ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun vizyon projelerinden biri olan Botanik Parkı’nın yapımına başlanacak.

Başkan Gümrükçüoğlu daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra söz konusu alanda dünya güzeli bir doğa ve botanik parkı yapacaklarını dile getirdi.


Botanik Parkı şehrin hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacak

Söz konusu alını Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve Botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Şehrin tanıtımına önemli katkı sağlayacak

103 bin metrekare alanda yapılacak Botanik Parkı bölgesinin Sit alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan geçirildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Parkın yapım ihalesine çıkıldı. Batum’da alanı çok daha büyük olan hakikaten şehri tanıtmada çok büyük vesile olan bir botanik parkta olduğu gibi Trabzon botaniğinde de şehri, bölgeyi hatta ülkeyi tanıtan niteliğe kavuşması sağlanacaktır. Çamoba’daki 103 dönümlük askeri alanı Belediyemize tahsis eden Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Botanik Parkı Projesi içerisinde neler var?

Çamoba Botanik Parkı Projesini içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön