24 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda? 

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda? 

Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşümü için TOKİ ile anlaşma yapılmıştı ve proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürülmüştü. Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, " İş yapılmadan yapılan açıklamalara artık karnımız tok." dedi...



Trabzon’da 10 yıldır dönüşemeyen Çömlekçi’yle ilgili geçtiğimiz aylarda yeni bir adım atılmış ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile  TOKİ  arasında imzalanan ön protokol ile proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürülmüştü. 

Günebakış Gazetesin'den Filiz Yıldırım'ın haberine göre; Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşümü için TOKİ ile yapılan anlaşmadan sonra herhangi bir çalışma yapılmadığı iddia edildi. Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, “Proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldü. Proje düşürüldüğü ile kaldı. 9 ay sabrettik. Seçimden sonra 9 ay daha bekledik. Yılbaşı geçti. Ocak ayı bitmek üzere... 10 yıl oldu. İş yapılmadan yapılan açıklamalara artık karnımız tok. Çömlekçi halkı artık bıktı, usandı” şeklinde konuştu.   

“10 YIL OLDU. YAPILAN AÇIKLAMALARA KARNIMIZ TOK” 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldüğünü ifade eden Başkan Düzenli, buna rağmen projede hiçbir ilerleme kaydedilemediğini dile getirdi. Başkan Düzenli, “Şu an ‘şu yapılacak, bu yapılacak’ deniyor. Ne söylense boş… Ortaya bir iş koyulmadan ne konuşulursa konuşulsun bir anlam ifade etmiyor. 10 yıl oldu. İş yapılmadan yapılan açıklamalara artık karnımız tok. Çömlekçi halkı artık bıktı, usandı. 138 hektarı 9.07 hektara düşürdüler, yaptıkları bir şey de yok.” diyerek, tepki gösterdi. 

“VATANDAŞ BU ŞEKİLDE ANLAŞMAYA YANAŞMAZ” 

Başkan Düzenli, “Benim bildiğim hak sahipleri ile yüzde 45’e varan bir anlaşma sağlandı. Ama belediye yüzde 50’nin üzerinde bir anlaşma sağlandığını söyledi. Düşük meblağlar karşılığında hak sahipleri ile anlaşılmaya çalışılıyor. Vatandaş bu şekilde anlaşmaya yanaşmaz. İnsanlar ne alabiliyor, ne satabiliyor. 9 ay sabrettik. Seçimden sonra 9 ay daha bekledik. Yılbaşı geçti. Ocak ayı bitmek üzere, böyle bir şey olamaz.” şeklinde konuştu. 

“ŞAHIS DEĞİL ALAN BAZI ÖNEMLİ” 

Şu an Çömlekçi’de herhangi bir çalışma olmadığını ifade eden Başkan Düzenli, “Trabzon meclisinde bir karar alındı ve proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldü. Proje düşürüldüğü ile kaldı. Hiçbir gelişme, hiçbir çalışma yok. Ne alım, ne satım hiçbir ilerleme yok. Yüzde 50 oranında anlaşma sağlandığı kanaatinde değilim. Şahıs bazında değil alan bazında olması lazım. Küçük küçük şahıs bazında alıyorlar bunu da yüzdeye sokuyorlar. Toplam alan bazında ne kadar alındı?” diye sordu. 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde flaş gelişme!


Geri Dön