25 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Trabzon'da hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşti.



Trabzon'ın Ortahisar ilçesinde Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kentsel dönüşüm projesinde temel atma töreni gerçekleşti Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törende konuşan Kurum, "An itibariyle ülke genelinde yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası için pandemi süreci dahil hiçbir şekilde durmadan, duraksamadan harıl harıl çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Çömlekçi Mahallesi'nde ilk etabın temellerini attıklarını söyleyen Kurum, 90 bin metrekarelik alanda inşa edilecek çalışmaya Trabzon'a yakışacak projenin hayata geçirildiğini dile getirdi.

Hızlı ve gönüllü bir kentsel dönüşüm yapıldığını belirten Kurum, "Kimseyi yerinden etmeden, vatandaşımız ne istiyorsa, vatandaşımızla bir ve beraber olmak suretiyle yapmaya gayret gösteriyoruz. Parasını isteyene parasını vermek suretiyle, 'ben buradan ayrılmak istemiyorum, ben Çömlekçi'de çocukluğumu yaşadım, gelin oldum, damat oldum, burada hatıralarım var, yine burada olmak istiyorum' diyenlere yine aynı yerden konut vermek suretiyle, değerini vermek suretiyle, kalanına da uzun vadeli kira öder gibi destek olmak suretiyle bu projemizi yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah etaplar halinde de bu projemizi gerçekleştirmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi nin temeli atıldı!

İlk etap 2022'de tamamlanacak

Kente değere kazandıracak projelerin etaplar halinde gerçekleşeceğini söyleyen Kurum şu açıklamalarda bulundu:

"Biz heyecanlıyız. Meydanla birlikte Çömlekçi’yi, millet bahçelerini, sokak sağlıklaştırma projelerimizi yaparak Trabzon’u güçlü şehir haline getirmek istiyoruz. İnşallah 120 milyon lira yatırım değeriyle ilk etap projemiz önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımıza en kısa sürede konutlarını teslim edeceğiz. Projemizi tamamladığımızda, Trabzon’umuzun eşsiz sahili ve Tanjant yolu arasında kalan bu alanın çehresi tamamen değişecek, yepyeni bir yaşam alanı olacak."

Trabzon'a yapılan diğer yatırımlar hakkında da açıklamalar yapan Kurum, 4,5 milyar TL değerinde  bin 713 konut, 318 dükkan ve 10 ticaret merkezinin inşa edildiğini dile getirdi.

2019'da "ev sahibi olmayan tek bir vatandaş bırakmama" amacıyla yeni projeler hayata geçirdiğini ve 100 bin sosyal konut kampanyasıyla hedeflerini yeni bir noktaya taşıdıklarını söyleyen Kurum, bu çalışmalar dahilinde Trabzon'un Yomra ilçesinde 80 milyon lira yatırım değerindeki 511 konut ve 24 dükkanlı ticaret merkezinin inşatını bitirdiklerini Şalpazarı, Tonya, Araklı ve Sürmene'de de 766 konutun inşasına başladıklarını dile getirdi. 

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

 


Geri Dön