20 / 04 / 2024

Trabzon İl Özel İdaresi otel yapmayan aracı şirkete dava açtı!

Trabzon İl Özel İdaresi otel yapmayan aracı şirkete dava açtı!

Trabzon İl Özel İdaresi, tahsis edilen araziye otel yapmayarak kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle aracı şirket aleyhine dava açtı



Trabzon İl Özel İdaresi, tahsis edilen araziye otel yapmayarak kurumu zarara uğrattığı ve sözleşme kurallarını ihlal ettiği öne sürülen aracı şirket aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine bağlı Yalıncak beldesinde bir oteller grubu adına otel yapmaları için ilgili şirkete arazi tahsis ettiklerini söyledi.

Bir süre sonra söz konusu yapıyı inşa ettirecek sorumluların yapımı planlanan otel yakınındaki bir kavşağın istenilen alanda olmaması ve karayolunu gerekçe göstererek inşaattan vazgeçtiğini ifade eden Kul, "Biz otel yapımı için araziyi tahsis etmiştik ama kendileri bazı gerekçeler göstererek otel yapmaktan vazgeçti. Biz de bu süreçte yıldızlı otel yapılacak diye bekleyince kurum olarak zarara uğradık ve maddi, manevi tazminat davası açtık" dedi.

Kul, Trabzon’a yıldızlı bir otel kazandırmak için uğraştıklarını, otel yapımından vazgeçilmesinin kenti de zarara uğrattığını ifade ederek, "Otel yapmaktan vazgeçme sebebi olarak karayolunu ve kavşağı gerekçe gösterdiler ama gerekçeleri doğru değil. Biz onların bu sıkıntılarını çözmek için çalışıyorduk" diye konuştu.

Davacı İl Özel İdare’nin avukatı aracılığıyla Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dava dilekçesinde, olayda sorumluluğu bulunan kişilerden 10 TL manevi tazminatın yanı sıra maddi tazminatta talep edildi. Aynı dilekçede talep edilen maddi tazminat miktarının ise dava aşamasında yapılacak keşfe göre belirleneceği kaydedildi.

Davalı şirketin kendilerini savunmak için mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde, oteli yapmaktan vazgeçmelerinin temel sebebini, "söz konusu otel yakınındaki kavşağın istenilen yerde olmaması" olarak gösterdiği öğrenildi.
AA


Geri Dön