19 / 04 / 2024

Trabzon Katlı Otopark Projesi için 25 milyon TL'lik kamulaştırma!

Trabzon Katlı Otopark Projesi için 25 milyon TL'lik kamulaştırma!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentte hayata geçirilecek olan otopark projesiyle ilgili açıklamalar yaptı.




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Hacıkasım Mevkii’nde inşa edilecek olan mekanik katlı otopark projesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Trabzon şehir merkezinin otopark ihtiyacına cevap verebilmek için çalışmalarını uzun süredir sürdürdüklerini belirten Gümrükçüoğlu, söz konusu otoparkın yapılması için kamulaştırma bedeli olarak 25 milyon TL ödendiğini söyledi. 

 

Bölgede Trabzon’a 750 araçlık otopark kazandırma hedefi ile yola çıktıklarını ve ilk etapta inşa edilecek olan otomatik otoparkın 310 araç kapasitesine sahip olacağını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, 750 araçlık otopark hedefinden vazgeçmediklerini, aynı bölgede bunu gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce kamuoyuna 750 araçlık otopark hedefimizi arz etmiştim. Onunla birlikte hem otopark hem birkaç hizmet dükkânını ihtiva eden bu önemli projemizi açıklamıştım. Belediye Meclisimizde de ‘750 araçlık otoparktan bahsetmiştiniz, şimdi 310 araçlık otoparktan bahsediyorsunuz’ diye bir soru ile tabi olarak karşılaştık. Biz 750 araçlık otopark hedefimizi aynı şekilde koruyoruz ama bu önemli projede teknik olarak 310 araç kapasiteli otopark ortaya çıkmıştır. Yani katlı otomatik otoparkımız 310 araçlık olmak durumunda kalmıştır ve onunda otopark artı yanındaki dükkanlarla birlikte bir kompleks olarak hizmete girmesi projelendirilmiştir. Şöyle ki ortalama 750 araçlık otopark hedefimiz devam etmektedir ama Ekim ayında yapılacak ihalede 310 araçlık otopark çok çeşitli parametrelerin mukayesesi sonrasında ortaya çıkmıştır. 750 araçlık otopark hedefi ise o otoparkın cephesi olacak olan Yavuz Selim Bulvarının altının otopark haline getirilmesi ve hemen karşı tarafta Karagöz Meydanının altının otopark olarak düzenlenmesiyle olacaktır."


Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön