19 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi Mart'ta açılacak! 

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi Mart'ta açılacak! 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Millet Bahçesi'nin Mart ayında açılacağını dile getirdi. 



Trabzon'da spor temasıyla inşa edilen Ortahisar Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Ortahisar Millet Bahçesi çalışmalarında gelinen noktayla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 62 dönümlük alanda inşası devam eden Ortahisar Millet Bahçesi’nin 54 dönümlük bölümünü kapsayan 1’inci etabını mart ayı içinde vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Ortahisar Millet Bahçesi, Trabzon’umuz için bir prestij projesi. Avni Aker Stadyumu’nun olduğu alan, şehrimizin çok önemli bir merkezi. Herkesin hatıralarında olan bir yer. Bu nedenle Trabzon Millet Bahçesi’nin diğer millet bahçelerinden farklı olarak biraz daha spor temalı olmasını istedik ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Vatandaşlarımız spor temalı millet bahçesinden haftanın 7 günü 24 saat yararlanabilecek” diye konuştu. 

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi Mart ta açılacak! 

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK 

Seçim çalışmaları sırasında kendisine gelen şikayetlerin başında otogar konusunun bulunduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyordu. 40 yıl önce yapılan otogarın yenilenmesi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Göreve gelir gelmez yer tespiti yaptık. Otogarı mevcut yerinden Galericiler Sitesi’nin ve bizim de Fen İşlerimizin olduğu alana taşıyacağız. Bu noktada şehre yakışır bir terminal yapmak için ilk adım olan proje çalışmamızı tamamlayıp, ihalesini yaptık. Trabzon için çok önemli bir proje. O bölgeye değer katacak, Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. 2022 yılının başında yeni otogarımızı hizmete açacak şekilde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi Mart ta açılacak! 

MEYDAN’IN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK 

Meydan 3’üncü etap çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, “Meydan 3’üncü etap çalışmaları için katlı otopark projesi tamamlandı, ihalesini gerçekleştirdik. Üstünde yaşam alanı, altında yaklaşık 500 araçlık mevcut İskenderpaşa otoparkımızın yeniden yapılması sürecini başlattık. Şu anda kazı çalışmaları devam etmekte. Bu çalışma aynı zamanda yayalaştırılmış alanı da epey genişletiyor. Bu bölgeyi araç trafiğine kapatıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen 3’üncü etap çalışmaları tamamlandığında Meydan’ın güzelliğine güzellik katacak” ifadelerine yer verdi. 

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nde ikinci etap proje hazırlıkları başladı!


Geri Dön