18 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Trabzon'da inşaatı devam eden Ortahisar Millet Bahçesi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Sabah Gazetesi, köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında söz konusu millet bahçesini kaleme aldı.



Trabzon'da inşaatı devam eden Ortahisar Millet Bahçesi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Sabah Gazetesi, köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında söz konusu millet bahçesini kaleme aldı. İşte Tezel'in o yazısı...

Trabzon'da önümüzdeki aylarda açılması planlanan Ortahisar Millet Bahçesi, Türkiye'de ilk kez spor temalı millet bahçesi olacak. 62 dönümlük alanda inşası devam eden millet bahçesinde, restoran, eğlencedinlenme alanları ve bisiklet-yürüyüş yollarının yanı sıra futbol sahası, buz ve kaykay pisti olacak.

Geçtiğimiz Eylül verilerine göre farklı şehirlerde 42 millet bahçesi tamamlanmıştı.

Sıra AK Partili Hatay-Altınözü, Bolu-Gerede ve Malatya-Doğanşehir belediyelerinin projelendirdiği millet bahçelerinde.  TOKİ  de 2021 yılı içinde yapacağı millet bahçeleri için yaklaşık 59 milyon TL'lik sözleşme imzaladı.

Devletimizin 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefine adım adım yaklaşılıyoruz. 2023 yılında kişi başı yeşil alan miktarının, ülke genelinde artarak OECD'nin verileri olan 15 metrekareye ulaşması bekleniyor.

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ayrıca Türkiye'yi kuzeyi ile güneyini, doğusu ile batısını birbirine bağlayan dört ana ekolojik koridor üzerinde diğer 22 ek koridorla birlikte yeşil alan miktarını artırıp, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak gibi büyük projeleri var.

Özetle millet bahçeleriyle yeşil alan miktarı hızla artarken, iklim değişikliğine karşı da büyük ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Ama yeşile, doğaya duyarlı, bir ağaç kesildiğinde bile ortalığı inleten muhaliflerden ses seda yok!

Doğa için protestolara katılan sanatçılardan millet bahçeleri ve ekolojik koridorlar için hiç yorum gelmedi! Yahu siz değil miydiniz "Yeşil alan az, her yer beton!" diyen. İşte size 42 yeni yeşil alan ve fazlası da geliyor yolda. Toplamda 81 milyon metrekare fazladan yeni yeşil alanımız olacak. Bir kere de "İyi olmuş" deyin yahu!

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi Mart'ta açılacak! 

Trabzon millet bahçesine gelecek ay kavuşuyor!


Geri Dön