26 / 04 / 2024

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde son durum ne?

2021 yılı için Bursa'da hayata geçecek projeleri anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gökdere'ye inşa edilen millet bahçesi projesi için açıklamalarda bulundu. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2021 yılı içerisinde kent için hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Hürriyet'ten Serhat Tezcan'ın haberine göre; bu dönem 1,5 milyon metrekareden fazla düzenlenmiş yeni yeşil alanı Bursa’ya kazandırmayı hedeflediklerini açıklayan Aktaş, “Eski stadyum alanına yapılan Millet Bahçesi ve Vakıf Kent Parkı’nın ardından Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle Gökdere’ye de yeni bir millet bahçesi kazandırıyoruz. Yaklaşık 210 bin metrekare alanı kapsayan ve 165 bin metrekare inşaat alanına sahip projede yapım ihalesi için hazırlıklar sürüyor. Uygulaması  TOKİ  tarafından yapılacak Gökdere Millet Bahçesi Projesi’nde; çocuk parkı, millet kıraathanesi, açık çarşı, açık otopark, mescit, bisiklet yolları, yeşil alanlar, piknik alanları, dere boyu oturma alanları ve pergola alanları yer alacak” şeklinde konuştu.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi nde son durum ne?

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR 

Başkan Aktaş, 2020 yılının ağırlıklı olarak pandeminin gölgesinde geçtiğini ve hastalığın halen etkisini sürdürdüğünü belirterek, bir taraftan sosyal desteklere, diğer taraftan da yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Bursalılar’ın yıllardır konuştuğu Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılması projesinde bu yılsonuna doğru önemli bir mesafe alınacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Ulaşımdan spora ve kentsel dönüşüme kadar her alanda yaşanan dönüşümü hep birlikte göreceğiz” dedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 


Geri Dön