27 / 04 / 2024

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi tasarımıyla dikkat çekiyor!

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi tasarımıyla dikkat çekiyor!

36 şehirde 7 milyon 403 bin metrekarelik alanda 97 millet bahçesi projesi yürüten TOKİ, 18 projenin ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladı. Yeni uygulamalardan biri olan Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi projesi Karadeniz'in doğasıyla uyumlu tasarımıyla dikkat çekiyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sürdürülebilir çevre vizyonu doğrultusunda şehirlere değer katan yaşam alanları kuran TOKİ, millet bahçesi projeleriyle nitelikli, sağlıklı ve dinamik kentsel açık alanlar oluşturarak şehirleri daha çok yeşille buluşturuyor.

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre;  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, Bakanlık koordinasyonunda 81 şehre en az bir millet bahçesi kurma hedefiyle çalıştıklarım, projelerle şehirlere doğal yaşam alanları kazandırarak park ve bahçe kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

36 şehirde 97 millet bahçesi projesini yürüttüklerini aktaran Bulut, 18 projenin ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladıklarım, üçünün tamamlandığı, 69'unun ise projelendirme çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi tasarımıyla dikkat çekiyor!

“YEREL DOKU GÖZETİLİYOR”

Millet bahçelerinin "bütünlüklü yerleşimler" fikrine katkı sunduğunu ifade eden Bulut, "Millet bahçeleri projelerinde yerel dokuyu, toplumsal belleği de gözetiyoruz. Projeler, iklimsel ve coğrafi özellikler, bölge insanının ihtiyaçları, yöredeki geleneksel ağaç ve peyzaj tasarımı dikkate alınarak tasarlanıyor. İçindeki yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatıları ve millet kıraathaneleriyle vatandaşların kaliteli zaman geçireceği millet bahçeleriyle insan, şehir ve çevre ilişkisini sürdürülebilir hâle getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yatay mimari yerleşimlerin şehirlerin çehresini güzelleştirdiğini, millet bahçeleriyle ise şehirlerin daha sağlıklı hâle geleceğim belirten TOKİ Başkanı Bulut, bu sayede kentlerin sürdürülebilir niteliklerinin güçleneceğini vurguladı.

HEDEF, KİŞİ BAŞI 15 METREKARE YEŞİL ALAN

Büyükşehirlerin yeşil alan ihtiyacına vurgu yapan TOKİ Başkanı Bulut, yeşil alan miktarını 15 metrekareye yükseltme hedefinin millet bahçelerinin önemini artırdığını ifade etti. Başkan Bulut, yeni projelerden Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesinin de bölgeye değer katacak uygulamalardan biri olduğunu kaydetti.


Geri Dön