19 / 04 / 2024

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.



Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde 1988 yılında meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Güne Bakış Gazetesi'nden Aydın Gelleci'nin haberine göre, heyelan sonucu Davut Pekşen’e ait ev büyük zarar gördü ve ev için yıkım kararı çıktı. Köyde başka yeri olmadığı için ev yapamayan ve şehirde ev tutmak durumunda kalan Davut Pekşen’in yeniden ev yapabilmesi için bölgede yeni bir duvar yapılması gerektiğini yeni bir duvar yapılması gerektiğini söyleyen Pınaraltı Mahallesi Muhtarı Bilal Yiğit, “Heyelan yüzünden yol da kayıyor. Proje hazırlandı, 3 milyon lira ödenek gerekiyor. Siyasilerden ve Sayın Valimizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Pınaraltı Mahallesi’nde 1988 yılında meydana gelen heyelan bir vatandaşın evine mal oldu. Davut Pekşen, başka arazisi olmadığı için köyü terk etmek ve şehir merkezinde ev kiralamak durumunda kaldı. Mahalle sakinlerinden Davut Pekşen, mağduriyetinin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmadı. 

Konu hakkında konuşan Muhtar Bilal Yiğit, “Heyelan sonucu Davut Pekşen’in evini yıkmak durumunda kaldık. Başka yeri olmadığı için köyden ayrılmak durumunda kaldı. Şimdi Trabzon’da Kalkınma Mahallesi’nde kiralık bir evde oturuyor. 3 çocuğu var ve bir şirkette asgarî ücretle şoförlük yapıyor. Yazın mahsulünü toplamak için köye gelip gidiyor. Mahsulden kazandığını yolda izde harcıyor. Heyelan sadece eve zarar vermedi. Cami ile okul arasında kalan bölgede heyelan sonucu yolda çatlaklar oluşuyor. Zamanla kayıp gidecektir. Durum öyle gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

DSİ’ye bir proje hazırlattıklarını ancak projenin oldukça maliyetli olduğunu söyleyen Pekşen, “Devlet Su İşleri’nin hazırladığı proje güzel. Yapılırsa sorun çözülecek. Ancak maliyeti oldukça yüksek. Yaklaşık 3 milyon lira civarında. Siyasetçilerimizden ve Sayın Valimizden destek bekliyoruz. Yine yolun üst tarafından bir duvar yapılırsa bu vatandaşımıza orada küçük bir prefabrik ev yapabiliriz'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön