19 / 04 / 2024

Trabzon'da mobilya şehri kuruluyor!

Trabzon'da mobilya şehri kuruluyor!

Genel kurulda konuşan Kurucu Başkan Alper Bektaş, en büyük hedeflerinin İzmit'teki Mobesko Mobilya Şehri gibi bir merkezi Trabzon'da oluşturmak belirterek, "Kuruluş amacımız Trabzon'da mobilya üretimini ve satışını artırmaktır" dedi




Mobilyacı İş Adamları Derneği'nin (MOBİAD) ilk olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. Genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alan Üçyıldız Mobilya'nın sahibi Alper Bektaş, derneğin ilk başkanı oldu. 

Geçtiğimiz günlerde kurulan ve önemli hedefler belirleyen ve ilk aşamada 58 üyeye ulaşan MOBİAD'ın ilk olağan genel kurulu dün Zorlu Grand Otel'de toplandı. Genel Kurulu Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Arsin Belediye Başkam Dr. Erdem Şen, Gürbulak Belediye Başkanu Kemal Çoban, AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Temel Altunbaş, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon marangozlar Odası Başkanı Besium Kahveci ve bazı STÖ temsilcileri katıldı. 


Yönetim Kurulu Divan başkanlığını MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu'nun yaptığı seçimlerde Alper Bektaş'ın hazırladığı liste genel kurula katılanların tamamının oyunu alırken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Alper Bektaş (Üç Yıldız Mobilya), Cem Çapkınoğlu (Çapkınoğlu Grup), İlyas Bektaş (Sitil Ahşap), Mustafa Durmuş (D Kare), Zafer Ofluoğlu (Kaan Mobilya), Ali Sadık (Sadık mobilya), Cemal Yavuz (Kelebek), Ender Aydın (Serender Halı), Hasan Akpınar (Akpınar Grup), Okan Gündoğdu (Gündoğdu Mobilya), Serkan Tokul (Tokullar), Vedat Muhcu (Muhcuoğlu Mobilya). 


MOBİLYA ŞEHRİ KURACAKLAR 


Genel kurulda konuşan Kurucu Başkan Alper Bektaş, en büyük hedeflerinin İzmit'teki Mobesko Mobilya Şehri gibi bir merkezi Trabzon'da oluşturmak belirterek, "Kuruluş amacımız Trabzon'da mobilya üretimini ve satışını artırmaktır. 


Trabzon'u bölgenin mobilya cazibe merkezi haline getirmek, ihracatı artırmak. Kalifiye eleman sorununu çözmek için kurslar ve seminerler düzenlemek. Masko ve modoko gibi 50-100 mobilyacının bir araya geldiği Mobilya şehri oluşturmak bu konu ile ilgili 100 dönümlük yer araştırmamız sürmektedir. Mobilya kümelenmesi oluşturarak Ekonomi Bakanlığının hibe desteklerinden yararlanmak. Büyük ölçekli üretim tesisleri oluşturmaya çalışmak. Yurt dışı pazar araştırma çalışmaları yapmak. Mobilyacılar olarak bir araya gelebilme ortak iş yapabilme kültürünü yakalamaktır" dedi. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön