29 / 03 / 2024

Trabzon, Mobilya Şehri için kamulaştırma desteği bekliyor!

Trabzon, Mobilya Şehri için kamulaştırma desteği bekliyor!

Kentte mobilya üretemini artırmak ve ihracatı geliştirmek için Mobilya Şehri projesini hazırlayan MOBİAD, proje arazisi konusunda TOKİ ve Trabzon büyükşehir Belediyesi'nden kamulaştırma desteği beklediğini belirtti...



Üretim ve satış yapan bin firmada 7 bin kişi istihdam edildiği Trabzon mobilya sektörü Mobilyacı İş Adamları Derneği'ni (MOBİAD) kurarak güçlerini birleştirme kararı aldı. Kuruluş çalışmalarını tamamlayarak bir ay önce faaliyetlerine başlayan dernek, ilk aşamada 61 üyeye ulaştı. Hızlı şekilde büyümeye devam eden dernek yıl içinde 300 üyeye ulaşmayı hedefliyor.
Kentte mobilya üretemini artırmak, ihracatı geliştirmek için Mobilya Şehri projesini hazırlayan MOBİAD, proje arazisi konusunda  TOKİ  ve Trabzon büyükşehir Belediyesi'nden kamulaştırma desteği bekliyor.
MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş, en önemli hedeflerinin Trabzon'a İzmit MOBESKO gibi bir mobilya şehri kazandırmak olduğunu söyledi.
Trabzon'da mobilya satış mağazası anlamında ciddi bir kapasitenin olduğunu kaydeden Bektaş, "Güçlü markalar büyük satış mağazaları ile ilimizde yer alıyor. Ancak biz Trabzon'da sadece satış ön planda olsun istemiyoruz.
Dernek olarak hedefimiz satış ve üretimi bir arada destekleyecek yapıyı oluşturmak.Bunun içinde 100 dönümlük bir arazi üzerinde Mobilya Şehri kurmayı hedefliyoruz. Mobilya Şehri'ni büyük markaların Trabzon'a gelişini ötelemek veya engellemek için hızlı bir şekilde kurulması gerekiyor.
Mobilya Şehri'nde her ölçekten mobilyacının olmasını planladık. Bunun yanı sıra market, otel, yemek alanları ve eğlencenin de içinde olduğu yaşam alanı yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Ekonomi Gazetesi

Geri Dön