24 / 04 / 2024

Trafik sigortası primi ne kadar olacak? Zorunlu trafik sigortası fiyatları yükselecek mi?

Trafik sigortası primi ne kadar olacak? Zorunlu trafik sigortası fiyatları yükselecek mi?

Zorunlu trafik sigortasına yapılacak yeni zam oranı belli oldu. Akaryakıtlara yapılan zamların ardından trafik sigortası primi için yapılacak % 25'lik artış özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden olacak. Peki Trafik sigortası primi ne kadar olacak?



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası için belirlenen zam oranını açıkladı. Şubat ayından bu yana trafik primleri her ay artırılırken önümüzdeki aylarda % 25'lik artışla rekor zam uygulanmış olacak. Söz konusu sürücülerin yakından takip ettiği "zorunlu trafik sigortası ne kadar olacak, yükselecek mi, düşecek mi?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik. 

Trafik sigortası primi için yapılan açıklamalara göre % 25'lik bir artış yaşanacağı belirtiliyor. Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası yönetmeliğindeki değişiklikle azami primler, mayısa göre haziranda %25 artacağı belirtildi. 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK) yapılan yönetmelik değişikliğe göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası poliçeleri için mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 ekleneceği açıklandı. SEDDK tarafından yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'nin dünkü sayısı yayına girdi. Değişiklik kapsamında, yönetmeliğin sigorta primlerinin tespiti esaslarında düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Trafik sigortası primi ne kadar olacak? Zorunlu trafik sigortası fiyatları yükselecek mi?

Söz konusu alınacak karar ile birlikte SEDDK'nin, araçların yakıt cinsine ve emisyon değerlerine göre yönetmelikte düzenlenen prim oranlarına ek olarak uygulayabileceği indirim veya artırım oranı yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarılmış olacak. 

Aynı zamanda trafik sigortası poliçelerine ilişkin primlerin tespitine ilişkin geçici maddeye yeni bir ibare de eklenmiş oldu. Böylelikle yönetmeliğe göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası poliçeleri için mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 ekleneceği hüküm altına alınmış oldu. Aynı maddede yapılan değişiklikle SEDDK'nin söz konusu prim oranlarını yüzde 50'sine kadar azaltma yetkisi, "iki katına kadar artırma" da eklenerek genişletilmiş oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön