29 / 03 / 2024

zorunlu trafik sigortası ne kadar

zorunlu trafik sigortası ne kadar

Zorunlu trafik sigortasına yapılacak yeni zam oranı belli oldu. Akaryakıtlara yapılan zamların ardından trafik sigortası primi için yapılacak % 25'lik artış özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden olacak. Peki Trafik sigortası primi ne kadar olacak?

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren resmen başlıyor. İşte ayrıntılar... 

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için devreye sokulan yeni sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabileceği kaydedildi. SDDK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 19 Şubat’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Zorunlu trafik sigortası aylık artış oranları açıklandı...

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim yükseliş oranı, 2024 senesinin ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak kaydedildi. Bu oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak yapılıyorudu. İşte haberin detayları...

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

zorunlu trafik sigortası ne kadar Haberi

zorunlu trafik sigortası ne kadar

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası için belirlenen zam oranını açıkladı. Şubat ayından bu yana trafik primleri her ay artırılırken önümüzdeki aylarda % 25'lik artışla rekor zam uygulanmış olacak. Söz konusu sürücülerin yakından takip ettiği "zorunlu trafik sigortası ne kadar olacak, yükselecek mi, düşecek mi?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik. 

Trafik sigortası primi için yapılan açıklamalara göre % 25'lik bir artış yaşanacağı belirtiliyor. Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası yönetmeliğindeki değişiklikle azami primler, mayısa göre haziranda %25 artacağı belirtildi. 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK) yapılan yönetmelik değişikliğe göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası poliçeleri için mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 ekleneceği açıklandı. SEDDK tarafından yapılan...