11 / 05 / 2024

Trakya Cam yenilikçi ürünleri ile enerji maliyetlerini düşürüyor!

Trakya Cam yenilikçi ürünleri ile enerji maliyetlerini düşürüyor!

Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30'unun binalardan gerçekleştiği ve binalardaki ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 30'unun yalıtımsız pencerelerden kaynaklandığı düşünüldüğünde, cam ile sağlanacak yalıtımın önemi ortaya çıkıyor.




Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30'unun binalardan gerçekleştiği ve binalardaki ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 30'unun yalıtımsız pencerelerden kaynaklandığı düşünüldüğünde, cam ile sağlanacak yalıtımın önemi ortaya çıkıyor. 

Trakya Cam'ın, yenilikçi ürünleri ile enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü vurgulayan Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, kuruluşundan itibaren enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılmasını ilke edinen Trakya Cam'ın, 1974 yılından itibaren tek cama göre yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayan çift camlarını 'Isıcam' markası ile pazara sunduğunu söylüyor. 

Günümüzde standart çift cam ile ısı yalıtımında arzu edilen seviyelere ulaşılmadığına dikkat çelen Şapoğlu, Trakya Cam'ın camla daha etkin ısı yalıtımı ve dolayısıyla daha fazla enerji tasarrufu sağlamak amacıyla, standart camın şeffaflığına sahip olan Low-E kaplamalı camlar ile üretilen yüksek performanslı yalıtım camlan 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konforu geliştirdiğini ifade ediyor. Şapoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "'Isıcam Sinerji' bünyesindeki Low-E kaplamalı cam sayesinde Isıcam'a göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak yakıt masraflarından tasarruf sağlamaktadır. Dört mevsimi bir arada yaşayan Türkiye'de birçok bölgemizde hem kış hem de yaz koşullan geçerli olmaktadır. Bu ihtiyaca yönelik olan, 'Isıcam Konfor' ise 'Isıcam Sinerji'nin ısı yalıtım özelliğine ek olarak, yazın güneş ısısı girişini yüzde 40 azaltarak, klima kullanımından doğan elektrik masraflarından tasarruf sağlamaktadır." Trakya Cam'ın geliştirdiği yeni ürünleri üçlü 'Isıcam' ünitelerinin 'Isıcam Sinerji 3+' ve 'Isıcam Konfor 3+'ın, standart çift camlara göre göre yaklaşık dört kat, 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor'un ise yaklaşık iki kat daha iyi ısı yalıtımı sağladığına dikkat çeken Şapoğlu, 'Isıcam Konfor 3+'ın aynca güneş ısısı girişini standart Isıcam'a göre yüzde 48 azalttığım belirtiyor. Enerji verimliliği yüksek ürünler olan 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor'un kullanımı ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmasının mümkün olabildiğini anlatan Şapoğlu, "Örneğin; Türkiye'de mevcut konutlann camlarının tamamının 'Isıcam Sinerji' veya 'Isıcam Konfor'a dönüşmesi durumunda yılda 2,5 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanabilecektir. Aynca tek cam veya standart çift cam kullanımı nedeni ile meydana gelen enerji kaybıyla, her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yapabileceğimiz para havaya uçmaktadır" diye konuşuyor. 

Şapoğlu, Trakya Cam'ın farklı coğrafyalarda yeni kapasitelerle büyüdüğünü belirterek, aynı zamanda büyüme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak katma değerli ürün portföyünü de genişletmeye odaklandığını söylüyor. 

Şirketin 2013 yılında enerji tasarrufu sağlayan kaplamalı camlardaki Ar-Ge faaliyetlerine hız verdiğini ve bu alanda önemli gelişmeler elde ettiğine vurgu yapan Şapoğlu, "Bu bağlamda Trakya Cam'ın yoğun Ar-Ge çalışmalan sonucunda geliştirdiği yeni ürünü Isıcam Konfor 62/44 T, 50/33 T nötral ve şeffaf yapısı ile gün ışığından ödün vermeden; yazın güneş ısısı girişini kontrol ederek, kışın ise ısıyı içeride tutarak soğutma ve ısıtma yüklerini azaltmaktadır. Aynca yaşanılan mekânlarda temperlenebilme özelliği ile emniyet ihtiyacını karşılamaktadır. Söz konusu temperlenebilir 'Isıcam Konfor T' ürününün performans özellikleri önümüzdeki dönemde çeşitlendirilerek rezidans ve ticari projelerde kullanıcılara farklı performans ve renk alternatifleri sunulmaya devam edilecektir" diyor. 



Dünya Real Estate


Geri Dön