26 / 04 / 2024

Tree By Hilton, Kocaeli'deki en lüks otel olacak!

Tree By Hilton, Kocaeli'deki en lüks otel olacak!

Mustafa Murat Satı tarafından yapılan Bureau projesi devam ederken, proje içerisinde yer alan otel için dünya markası Hilton, en lüks otelini verdi. Proje kapsamında Tree By Hilton Hotel, Kocaeli’deki en lüks 5 yıldızlı otel olacak.



Mustafa Murat Satı tarafından yapılan Bureau projesi içerisinde yer alan otel için protokol anlaşması imzalandı. Dünyanın en önde gelen oteller zinciri Hilton, Bureau projesi için en lüks otelini verdi. Bureau projesi içerisinde Tree By Hilton oteli gerçekleştirilecek. 35 milyon dolara mal olacak otel, Kocaeli’de yapılmış en lüks otel olacak. Proje için 35 milyon dolar bütçe ayrılırken 338 yataklı 5 yıldızlı Tree by HILTON Oteli’nde 320 adet rezidans ve ofis, 23 adet ulusal ve dünya zincir marka (restoran-kafe) işyerleri olacak.


BÜYÜK ATAKLAR

Protokol imza törenine KOTO Başkanı Murat Özdağ, Körfez Belediye eski Başkanı Yunus Pehlivan, CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk konuşmayı KOTO Başkanı Murat Özdağ yaptı. Özdağ, “Eğer ticarette ve yatırımda bizler güçlü olursak emin olun olur her şey daha güçlü olur. Ticaret olmak zorunda, insanlar kendi ihtiyaçlarını giderecek. O yüzden bugünlerde bu yatırımı yapanlara teşekkür ediyorum. Bu manada Kocaeli’de ciddi artıların olduğunu görmekteyiz. Kocaeli sanayi şehri kimliğini almaktadır, artık dünyaya bakış açımızı değiştirip, turizm ve ekonomi alanında çok büyük ataklar yaptı” diye konuştu.


TURİZM KENTİ OLUYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan,”Kocaeli için sanayi kenti diyoruz ama baktığımızda Kocaeli’nin bir turizm kenti olduğunu görüyoruz. Daha önceden turizm ikinci plana atılmıştı ama artık turizm için yatırımlar yapılmaya başladı. Çok sayıda yerli ve yabancı turiz gelmeye başladı. Daha önce 5 yıldızlı 1 otel varken şimdi 5 yıldızlı 6 otel var. Daha önce turistleri yatıracak yatak bulmazken şimdi 6 bine yakın yataklar var” dedi.


KOCAELİ GELİŞECEK

Hilton Türkiye İş Geliştirme Genel Müdürü Tuğrul Temel, ”Kocaeli, inanıyoruz ki gelişmeye devam edecek. Yakın bir zaman sonra oteli açıp misafirlerimizi birlikte ağırlayacağız. Otel misafirlerin rahatlığı için dizayn edildi. İnşallah beraber başka projelere de imza atacağız” ifadelerini kullandı. MMS inşaatın sahibi Dr. Yüksek İnşaat Mühendisi Murat Mustafa Satı, otel hakkında bilgilendirme yaptı. Satı,” Otelin en önemli özeliği misafirleri barındırabilecek noktada olması. Ticari bir yatırım yaparken fark edilebilir bir noktada olması çok önemli. Bölgenin önemli sanayi kuruşları etrafında olması nedeniyle iş amaçlı konaklamaların yoğun bir biçimde yapılacağı görünüyor” dedi.


CAM, ÇELİK VE AHŞAP

Sözlerini devam ettiren Satı, ”Otelimiz her ikisini de yansıtacak özelliğe sahip. 365 gün boyunca canlı kalacak bir yetiye sahip. Oteli dizayn ederken buraya planlayacağımız yapının çok özel olmasını istedik ve binamızın modaya uymalı ve Kocaeli’yi yansıtabilmeliydi. Bir endüstri dizaynı vermeliydik. Ana temamızı endüstriyel atmosfer olarak belirledik. Cam, çelik ve ahşap malzemelerini kullandık”


KARMA TİP PROJE

Murat Mustafa Satı İnşaat (MMS) bünyesinde yükselmeye devam eden “Bureau Hilton Hotel-Residance-Store” lüks yapı, Otoyol İzmit doğu çıkışı sonrası Sapanca istikametinde D-100 Karayolu ve otoyolun kesiştiği bir lokasyonda yer alıyor. Karma tip bir proje olan “Bureau Hotel-Residance-Store” bünyesinde 5 yıldızlı zincir otel, ticari birimler, restoranlar, rezidans ve ofisler yer almakta. Otel, 2017 yılının yılbaşı gecesi açılacak. Ancak MMS İnşaat, oteli 3 ya da 4 ay önceden bitirmeyi planlıyor. Bureau projesi, sanayinin başkenti Kocaeli’de İzmit Vapur İskelesi’ne 10, Cengiz Topel Havaalanına 3, Sabiha Gökçen Havaalanına 60 dakika uzaklıkta olup verimli, ferah ve havadar kat alanları ile aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlandı.


KONAKLAMA İMKANI

Bureau, dünya standartlarında business amaçlı bir oteli bünyesinde barındırmakta olup aynı zamanda hafta sonları çevre illerden konaklama ve dinlenme amacına hizmet etmek için tasarlandı. Kartepe Kayak Merkezi, Sapanca Gölü, Gölkay Su Sporları Merkezi, Trekking aktiviteleri, Maşukiye gibi turistik ve spor amaçlı lokasyonların tam merkezinde yer almakta. Ayrıca, etkileyici sunumlar gerçekleştirebilmek için otelde her türlü teknik donanıma sahip 7 adet toplantı odası yer almakta. Toplantı salonlarında profesyonel ikramlar ve yeterli büyüklükte fuaye alanı mevcut. Vip lounge, Spa merkezinde Türk hamamı, Buhar odası-sauna masaj ve yüzme havuzu yer almakta. 


Manşet Kocaeli


Geri Dön