25 / 04 / 2024

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmayla belirlenen projede, yapımına 2014 yılından başlanan ve geçen yılın ekim ayında ziyaretçilere açılan Troya Müzesi, merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde bulunuyor. 

Her yıl 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Troya Antik Kenti'ndeki müzenin resmi açılışı için Arkeoloji Müzesinde bulunan eserlerin tamamının nakli  tamamlandı. Kent merkezinde yer alan müzeden taşınan eserler burada uzman personel tarafından tasnif edilip yeni yerlerine koyuldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip müze, yaklaşık 75 milyon liraya inşa edildi.

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Turizmciler mutlu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bütün dünya tarafından tanınan Troya Antik Kenti'nin yıllardır beklenen müzesine kavuştuğunun altını çizdi. 

Çanakkaleli turizmcilerin yıllardır bölgeye gelen turistlere Truva Savaşları'nı, Paris'i, Heleni, Kazdağları'nı anlatmaya çalıştığını söyleyen Çelik, yıllardır özlemini duyduklarını Troya Müzesi'nin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Resmi açılışın, Çanakkale Deniz Zaferi törenlerine denk gelmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasını beklediklerini vurgulayan Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

"Özellikle yurt dışından gelen yabancı turistler Troya Antik Kenti'ni gezdikten sonra müzenin ne kadar büyük bir görsel olduğunu ve müzede Homeros'un İlyada ve Troya'sını betimlediklerini ve zihinlerinde canlandırdıklarını söylüyorlar. Bu müzenin hem bölge hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bugüne kadar Troya Antik Kenti'ne olan ziyaretler hiç 500 bin sayısına ulaşmamıştı. Geçen senenin son aylarında biz bu rekoru kırdık. Burada Troya Müzesi'nin de farkını görüyoruz. Henüz resmi olarak açılmamasına rağmen çok ciddi bir ziyaretçi akınına uğradı. Çanakkale turizmcileri, seyahat acenteleri, otel ve konaklamacıları olarak resmi açılışa hazırız."

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!


Geri Dön