26 / 04 / 2024

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.



İtalya'nın başkenti Roma'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde YEE, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "Troya: Mitolojiden arkeolojiye bir şehrin hikayesi" konulu konferans düzenlendi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2018 Troya Yılı çerçevesinde düzenlenen konferansa Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli de katıldı. Serra Aytun Roncaglia, konferansın açılışında konuştu.

Roncaglia, "Truva Müzesi'nin açılışıyla beraber  Ankara  Anadolu Medeniyetler Müzesi'nden de bazı eserler Truva alanına gidecek. Aynı zamanda yurt dışından da bazı eserler gelecek. Türkiye'nin yaklaşımı, eserlerin kaynak ülkelerinde bulunması ve sergilenmesi yönünde." dedi.

Troya Antik Kenti'ni, kazı çalışmalarını, 2018'in Troya Yılı ilan edilmesini ve Troya Müzesi'nin gelece ay açılacağını söyleyen Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslan, "Troya yılının en önemli projelerinden bir tanesi de yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Troya Müzesi'nin ekim ayında açılacak olması. Troya Müzesi çok büyük bir proje, hem maddi hem de mimari açıdan. Troya'da önceki kazılardan çıkan eserlerin sergileneceği bir müze. Eserlerin çıktığı topraklarda sergilenmesi ilkesinin ilk örneğini Troya Müzesi'nde göreceğiz." dedi.


Geri Dön