19 / 04 / 2024

Çanakkale Troya Müzesi son durum

Çanakkale Troya Müzesi son durum

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Troya Müzesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yapımı bu yıl tamamlanan müzenin, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında açılacağı bildiriliyor.

Çanakkale Troya Müzesi'nde sona gelindi!

Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak

Çanakkale Troya Müzesi tamamlanıyor!

Çanakkale'nin bir "marka kent" olduğunu ifade eden Turan, kentin her köşesinin ve ilçesinin ayrı bir tarihi barındırdığını anlattı.

Çanakkale Troya Müzesi son durum Haberi

Çanakkale Troya Müzesi son durum

İtalya'nın başkenti Roma'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde YEE, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "Troya: Mitolojiden arkeolojiye bir şehrin hikayesi" konulu konferans düzenlendi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2018 Troya Yılı çerçevesinde düzenlenen konferansa Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli de katıldı. Serra Aytun Roncaglia, konferansın açılışında konuştu.

Roncaglia, "Truva Müzesi'nin açılışıyla beraber Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi'nden de bazı eserler Truva alanına gidecek. Aynı zamanda yurt dışından da bazı eserler gelecek. Türkiye'nin yaklaşımı, eserlerin kaynak ülkelerinde bulunması ve sergilenmesi yönünde." dedi.

Troya Antik Kenti'ni, kazı çalışmalarını, 2018'in Troya Yılı ilan edilmesini ve Troya Müzesi'nin gelece ay açılacağını söyleyen Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslan, "Troya yılının en önemli projelerinden bir tanesi de yapımı yaklaşık...