27 / 04 / 2024

Troya Müzesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Troya Müzesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yapımı bu yıl tamamlanan müzenin, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında açılacağı bildiriliyor.



Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde 2014 yılında yapımına başlanan müzenin açılışı için geri sayım başladı. Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan, her yıl 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği antik kentteki Troya Müzesi'nin açılışının "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında açılacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi inşaatı tamamlandı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan yapı, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan meydana geliyor. 

Troya Müzesi nin açılışı için geri sayım başladı!

Müze binasının yüksekliği Troya Antik Kenti'nin kazı öncesi yüksekliğiyle eşit olacak şekilde tasarlandı. Bu sayede Troya'nın tüm detayları ile burada yaşatılması sağlanacak.

Müzenin açılışına, dünyaya yön veren siyasi liderler, dünyaca ünlü yıldızlar, ulusal ve uluslararası basın mensupları, kültür sanat ve turizm dünyasının kanaat önderleri, sanat ve spor camiasının önde gelen isimleri davet edilecek.


Geri Dön