28 / 03 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının iki ay önce biteceğini söyledi. Sabah'ta yer alan habere göre; Erdoğan önceki günkü Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasında gençlerle bir araya geldi. 

 1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Erdoğan, gençlerle yaptığı konuşmasında "Gençlerimizin Ezineli Yahya Çavuş'un, Bigalı Mehmet Çavuş'un ve diğer kahramanlarımızın izinden giderek ülkelerinin ve milletlerinin istiklali için yeni destanlar yazacaklarına inanıyorum. Gençliğin sevdalısı biziz çünkü bu gençlik bu milletin geleceğidir, bu gençlik bu milletin medarıiftiharıdır. Onun için yatırımlarımızı gençlik üzerinde yapıyoruz" dedi. 1915 Çanakkale Köprüsü için "İnşallah 18 Mart'a bile kalmadan, daha önce buranın açılışını yapacağız" diye konuşan Erdoğan, şunları kaydetti: "Yüklenici firma 'Bunu öne çekmemizde bir mani var mı?' dedi. Biz de dedik ki; gökten ne yağar ki yer kabul etmez, yeter ki öne çekin. Onlar bu işi öne çektikleri takdirde diyelim ki 2 ay daha öne çekmeleri tüm vatandaşımızın, halkımızın 2 ay önceden bu köprüden istifade etmesini sağlayacaktır. Biz de gelir o zaman toplu açılışını yaparız." açıklamasını yaptı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!


Geri Dön